Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Li Peng ze společnosti Huawei: Uvolnění nového růstu v oblasti 5G a počátek komercializace 5.5G

PR článek, aktualizováno 27. února 2024, 8:42

Barcelona (Španělsko) 27. února 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Společnost Huawei dnes v rámci veletrhu MWC Barcelona 2024 uspořádala summit o rozvoji sítí 5G – 5G Beyond Growth Summit. Korporátní senior viceprezident a prezident pro prodej a služby ICT společnosti Huawei Li Peng zde rozebral, jak mohou operátoři dosáhnout obchodního úspěchu v oblasti 5G, i o tom, jak 5.5G dále uvolní potenciál sítí a vytvoří nové příležitosti k růstu.

„5G je na nejlepší cestě k obchodnímu úspěchu," řekl Li. Komerčně se tyto sítě začaly využívat v roce 2019 a za posledních pět let si získaly již 1,5 miliardy uživatelů 5G po celém světě. U 4G totéž trvalo devět let. V současné době využívá 5G 20 % celosvětových mobilních zákazníků. Tito uživatelé generují 30 % veškerého mobilního provozu a představují 40 % příjmů z mobilních služeb.

„Rok 2024 s sebou přináší zahájení komerčního využití 5.5G – a vzhledem ke konvergenci 5.5G, AI a cloudu mohou nyní operátoři využít potenciál nových aplikací a funkcí," vysvětlil Li.

Dodal také, že pro uchopení těchto příležitostí by se měli operátoři po celém světě zaměřit na vysoce kvalitní sítě, víceúrovňovou monetizaci, nové služby a generativní umělou inteligenci.

Vysoce kvalitní sítě stále základem obchodního úspěchu

Víme, že při dostatečné kvalitě sítí jsou uživatelé mobilních služeb ochotni v rámci svých mobilních balíčků dokupovat vylepšení služeb. U provozu generovaného těmito uživateli se následně očekává výrazné zvýšení, které umožní operátorům maximalizovat hodnotu provozu. V důsledku těchto skutečností stále více operátorů navrhuje strategické cíle, jejichž součástí je výstavba vysoce kvalitních sítí 5G.

Někteří operátoři na Blízkém východě již například nasadili sítě Massive MIMO a díky optimálním službám, které tyto sítě poskytují, je zavádění 5G FWA (fixního bezdrátového přístupu) úspěšné. V současné době jsou prostřednictvím sítí 5G FWA připojeny téměř 3 miliony domácností, což z nich činí mocnou hnací sílu růstu příjmů operátorů.

Víceúrovňová monetizace pro maximální zhodnocení každého bitu

Modely odstupňování cen podle rychlosti již zavedlo více než 20 % globálních operátorů sítí 5G. Jeden z operátorů v Thajsku například nedávno uvedl na trh doplněk 5G Boost Mode, který umožňuje předplatitelům vybrat si různé úrovně rychlosti tak, aby co nejlépe odpovídaly jejich potřebám užívání sítí. Tento model pomohl operátorovi zvýšit ARPU (průměrný výnos na jednoho uživatele) o přibližně 23 %. Jiný čínský operátor uvedl na trh balíček garantovaného uplinku, který umožňuje livestreamerům plynulé živé vysílání ve vysokém rozlišení. Tento balíček si získal značnou oblibu a pomohl operátorovi zvýšit ARPU o více než 70 %.

Nově zaváděné služby umožňují dlouhodobě udržitelný růst

Nové služby, jako je New Calling, cloudové telefony a 3D bez brýlí, si získávají stále větší pozornost spotřebitelů. V oblibě stoupají například doplňkové funkce služby New Calling, jako jsou virtuální avataři. Uživatelé jsou také ochotni si připlatit za služby, které poskytují servis v reálném čase, jako je například komplexní vyřizování pojistných událostí vozidel.

Sítě 5G se prosadily také v mnoha průmyslových odvětvích. V Číně již zahájilo komerční využití více než 50.000 soukromých aplikací sítě 5G ve více než 50 oborech. Očekává se, že nové schopnosti 5.5G, včetně deterministické latence, přesného určování polohy a pasivního internetu věcí, přinesou operátorům na trhu B2B ještě více příležitostí.

Generativní AI posune mobilní sektor do éry univerzální inteligence

Podle IDC dosáhnou v roce 2024 celosvětové dodávky mobilních telefonů vybavených umělou inteligencí 170 milionů kusů. Toto číslo bude představovat 15 % všech dodávek chytrých telefonů. Telefony s umělou inteligencí nové generace budou mít výkonnější úložiště, displeje i zobrazovací funkce. Aplikace pro AIGC (Artificial Intelligence Generated Content, vytváření obsahu umělou inteligencí) využívané těmito telefony budou generovat stovky miliard GB dat a přinesou tak nové příležitosti pro operátory.

Li své vystoupení na summitu uzavřel příslibem do budoucna: „Společně s operátory uvolníme potenciál 5G a 5.5G – a podpoříme nevídaný nový růst."

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/2346903/Li_Peng_Corporate_Senior_Vice_President__President_ICT_Sales.jpg 

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/2346906/Li_Peng_delivers_opening_remarks_summit.jpg 

KONTAKT: Tao Ling, +86 020-18520121896, taoling1@huawei.com

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Li Peng ze společnosti Huawei: Uvolnění nového růstu v oblasti 5G a počátek komercializace 5.5G  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.