Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

V projektu větrné farmy Hai Anh bude instalován dosud největší průměr pevninské větrné turbíny ve Vietnamu

PR článek, aktualizováno 26. února 2024, 14:30

Dong Ha (Vietnam) 26. února 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Společnost Electric Wind Power (dále jako "společnost", SHA:688660), dceřiná společnost Shanghai Electric (SEHK:2727, SSE: 601727) a přední čínský výrobce zařízení pro pevninské i námořní větrné elektrárny, nedávno podepsala smlouvu o poskytnutí svých vyspělých větrných turbín partnerům ve společném podniku Hai Anh Wind Power Company, IPC Construction Joint Stock Company (IPC E&C) a Asia Industrial Technology Joint Stock Company (ACIT) pro projekt větrné farmy Hai Anh v provincii Quang Tri ve Vietnamu. Větrná farma s instalovaným výkonem 40 MW se bude rozkládat na ploše 855,25 hektarů, využije osm větrných turbín WH5.25-172 dodaných společností a přispěje k zelené transformaci energetiky v jihovýchodní Asii.

Společnost Electric Wind Power, která má bohaté zkušenosti s mezinárodní spoluprací, do projektu větrné farmy Hai Anh vložila své nejpokročilejší technologie a produkty pro větrnou energetiku spolu s účastí svého nejzkušenějšího týmu. Její globální strategie rozvoje zelené energie usnadňuje nadnárodní tok čisté a efektivní energie a zároveň umožňuje posílit energetické zdroje partnerských zemí. Tím optimalizuje lokální strukturu odběru energie a podporuje ekologický a nízkouhlíkový rozvoj po celém světě.

Projekt větrné farmy Hai Anh, který je prvním projektem společnosti Electric Wind Power ve Vietnamu, využívá její větrnou turbínu WH5.25-172 disponující dosud největším průměrem pevninské větrné turbíny na vietnamském trhu. S výškou středu náboje 125 metrů slibuje tento projekt největší kapacitu jednoho stroje i rekordní výšku středu náboje mezi všemi mezinárodními pozemními projekty společnosti. Podpisem této smlouvy společnost Electric Wind Power pokračuje v podpoře čínské iniciativy nové Hedvábné stezky a zároveň aktivně podporuje ekologický rozvoj. Dalším vzorovým projektem, který demonstruje nadnárodní působení společnosti, je realizace projektu větrných elektráren Senj v Chorvatsku, největšího projektu pevninské větrné elektrárny na Balkáně.

Vietnam zažívá v posledních letech prudký hospodářský rozvoj a má obrovský potenciál pro budoucí ekonomický růst, který se stane hnací silou výrazného zvýšení poptávky po elektřině. Podle nejnovějšího národního energetického plánu tak bude Vietnam usilovat o rychlý rozvoj obnovitelných zdrojů energie, který umožní tuto rostoucí poptávku uspokojit a zároveň postupně snižovat podíl produkce energie v tepelných elektrárnách.

V posledních letech bylo v některých oblastech Vietnamu vážným problémem znečištění způsobené uhelnými elektrárnami. Vietnamská vláda proto uvedla, že v zájmu stimulace obnovy zelené ekonomiky po pandemii bude upřednostňovat rozvoj obnovitelných zdrojů energie. Obnovitelným zdrojům energie, jako je právě ve Vietnamu hojně dostupná větrná energie, tak bude v budoucnu věnována větší pozornost a prostor, čímž výrazně vzroste jejich podíl a vygeneruje značný potenciál na trhu se zelenou energií.

Základové kotvicí prvky projektu větrné farmy Hai Anh budou dodány na konci března 2024, první várka čtyř větrných turbín společnosti Electric Wind Power pak bude dodána na začátku června 2024 a druhá várka čtyř turbín se očekává v polovině června 2024. Zvedání větrných turbín bude dokončeno do konce srpna 2024 a jejich finalizace a připojení k síti je plánováno do listopadu 2024.

O společnosti Shanghai Electric

Shanghai Electric Group Company Limited (SEHK: 2727, SSE: 601727), přední světový dodavatel ekologických inteligentních systémových řešení pro průmysl s působností po celém světě, se věnuje inteligentní energetice, inteligentní výrobě a integraci digitální inteligence. Se zaměřením na nízkouhlíkový rozvoj a digitální transformaci otevřením nových oblastí a podporou nových hnacích sil růstu bude společnost Shanghai Electric usilovat o vedoucí postavení na poli snahy o dosažení maximálního snížení emisí oxidu uhličitého po roce 2030 a uhlíkové neutrality před rokem 2060, o výrobu nových energetických zařízení a lokalizaci špičkových zařízení, přičemž bude spolu s globálními partnery využívat neomezené příležitosti v inovativním průmyslovém ekosystému.

Další informace o společnostech Electric Wind Power a Shanghai Electric naleznete na https://www.shanghai-electric.com/group_en/.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/2346128/Vietnam_s_Largest_Diameter_Onshore_Wind_Turbine_Date_Will_Be_Installed.jpg 

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/2346204/Shanghai_Electric.jpg 

KONTAKT: Shen Jin, +86(21)33261246, shenjin@shanghai-electric.com

 

PROTEXT

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V projektu větrné farmy Hai Anh bude instalován dosud největší průměr pevninské větrné turbíny ve Vietnamu  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.