Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Nadace Vantage Foundation a The IREDE Foundation zahájily spolupráci na podporu dětí po amputaci v Nigérii

PR článek, aktualizováno 26. února 2024, 14:47

Lagos (Nigérie) 26. února 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Nadace Vantage Foundation s hrdostí oznamuje navázání strategického partnerství s neziskovou organizací The IREDE Foundation, jejímž cílem je umožnit dětem (0-18 let) v Nigérii po ztrátě končetin vést soběstačný život pomocí protetických náhrad.

Dcera zakladatelky IREDE Crystal Chigbu se narodila v roce 2009 s vrozenou deformací končetiny, která si ve věku 27 měsíců vyžádala amputaci. Od té doby musí její dcera používat protézu. Crystal si uvědomila, že pro děti, jako je její dcera, se výrazně nedostává finančních prostředků, a v roce 2012 založila nadaci IREDE, aby změnila pohled na problematiku zdravotního postižení v Nigérii a v celé Africe.

Nadace Vantage Foundation přislíbila The IREDE Foundation podporu v jejím záměru při své únorové návštěvě. "Velmi nás těší, že můžeme podpořit nadaci IREDE a pozitivně tak ovlivnit životy nigerijských dětí se ztrátou končetin," řekl výkonný ředitel Vantage Foundation Steven Xie. "Jako partner The IREDE Foundation poskytneme těmto šampionům v Nigérii komplexní podporu a zajistíme jim zasloužené příležitosti pro jejich rozvoj."

Nadace The IREDE Foundation je od svého založení čelním představitelem propagace a podpory těchto dětí, které nazývá svými šampiony. Bezplatně poskytli více než 528 na míru vyrobených protetických náhrad 479 dětem ve 35 státech Nigérie a s tím, jak děti rostou, zajišťují také průběžnou údržbu a výměnu protéz. Kromě toho těmto dětem usnadnili přístup ke vzdělání a poskytnutím vzdělávacích stipendií jim umožnili plnit si své sny.

"Nadaci IREDE je ctí přivítat v Nigérii zástupce Vantage Foundation a ukázat jim, jak se naše vize stává díky našim šampionům skutečností," uvedla Crystal. "Společně vytváříme inkluzivnější svět pro všechny."

O nadaci Vantage Foundation

Nezávislá charitativní organizace Vantage Foundation byla založena v technologickém centru McLaren ve Velké Británii za podpory Agentury OSN pro uprchlíky (UNHCR) a týmu NEOM McLaren Extreme E v roce 2023. Další informace naleznete na adrese www.vantage.foundation.

O nadaci IREDE Foundation

Nezisková organizace IREDE Foundation vznikla v roce 2012 s cílem zlepšovat životy dětí po ztrátě končetiny v Nigérii. Další informace naleznete na adrese www.theiredefoundation.org

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/2346080/IREDE_Foundation_Hero_Shot.jpg ¨

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/2299654/Vantage_Foundation_Logo.jpg 

 

 

KONTAKT: Steven Xie, výkonný ředitel nadace Vantage Foundation, steven.xie@vantage.foundation

 

PROTEXT

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nadace Vantage Foundation a The IREDE Foundation zahájily spolupráci na podporu dětí po amputaci v Nigérii  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.