Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Živě: iKomunita řeší sdílení energie pro domy, obce a města

PR článek

Komunitní energetika představuje revoluci ve výrobě a využívaní elektrické energie. Umožňuje energii vyrábět na jednom místě z obnovitelného zdroje a na jiných místech ji ve stejnou chvíli spotřebovávat. Jak může bytovým domům, obcím a městům v tomto ohledu pomoci nové technické řešení iKomunita?

Zdražení energií změnilo uvažování lidí o energetice. Bytové domy, obce a města se snaží jít šetrnější cestou. Můžeme například pozorovat velký rozmach využívání obnovitelných zdrojů a s novou legislativou i zapojování do komunitní energetiky.

Na aktuální trendy reaguje iKomunita – inteligentní sdílení energie pro bytové domy, obce a města. Jak lze toto chytré řešení využít? Proč se vůbec komunitní energetika bytovým domům, obcím a městům vyplatí? Které municipality v tuzemsku patří mezi zelené průkopníky? A kde již jsou fotovoltaické elektrárny běžnou součástí bytových domů?

Na tyto a další dotazy odpoví hosté kulatého stolu. Pozvání k diskusi přijali náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Jakub Unucka, generální ředitel společnosti BlueBen servisní a.s. Leopold Benda, ředitel Místní akční skupiny Opavsko Petr Chroust a výkonný ředitel firmy BK Instal s.r.o. Karel Lewinski.

Diskusi můžete sledovat živě ve středu 28. února 2024 od 11:00 na webu ČTK ceskenoviny.cz, facebooku ČTK Protext a dále na portálech iDNES.cz, novinky.cz a HN.cz. Pro ty, kdo nestihnou přímý přenos, bude záznam debaty k dispozici po odvysílání na kanálu YouTube.

Video: https://www.youtube.com/embed/EJTK-kcjxek?si=qHJfb6aq2SZms4r6

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Živě: iKomunita řeší sdílení energie pro domy, obce a města  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.