Počasí dnes24 °C, zítra26 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Hotel Don Giovanni boduje u hostů i v mezinárodních anketách

PR článek, aktualizováno 23. února 2024, 12:32

Praha 23. února 2024 (PROTEXT) - Hotel Don Giovanni dominující rozhraní Žižkova, Vinohrad a Malešic, patří mezi nejznámější budovy v Praze. Jeho exteriér má řadu architektonických odpůrců, ovšem málokdo tuší, jakou oblibu má tento unikátní hotel u turistů a v zahraničních žebříčcích. Například globální americká společnost CNBC umístila Don Giovanni na 2. místě jako Nejlepší hotel pro obchodní cestující v roce 2022. Ovšem nejenom byznys klientele tento komplexní hotel vyhovuje. Dle reportu tržeb za noc je Don Giovanni 43 % nad pražskou čtyřhvězdičkovou konkurencí, a patří i do TOP 5 nejvíce prodávaných hotelů v Praze na Booking.com za rok 2023.

Přední světová zpravodajská společnost CNBC, která se zaměřuje na byznys, každý rok pořádá žebříček Best Hotels for Business Travelers. Z globálního výzkumu uskutečněného mezi odborníky v hotelnictví se ukázalo, že v České republice nejlepší podmínky pro pracovní cesty a schůzky nabízí z typických českých hotelů právě Don Giovanni Hotel, který spadá pod skupinu Czech Inn Hotels. "Oblibu hotelu Don Giovanni můžeme potvrdit podle srovnání obsazenosti a tržeb, kde dlouhodobě sledujeme skvělé výsledky ve srovnání s dalšími pražskými i evropskými hotely ve čtyřhvězdičkové kategorii," říká Jaroslav Svoboda, majitel hotelové sítě Czech Inn Hotels. Oblibu mezi hosty dokazují také výsledky společnosti Booking.com, kde patří Don Giovanni suverénně mezi 5 nejprodávanějších hotelů v Praze.

Hotel Don Giovanni byl postaven v roce 1993 podle návrhu architekta Ivo Nahálky. Budova hotelu koncipovaná v půdorysu do tvaru motýla má své odpůrce, ale i obdivovatele. Především se však jedná o jeden z posledních skutečně komplexně projektovaných hotelů s velkým podzemním parkovištěm, variabilními kongresovými a konferenčními sály a vynikající logistikou. V budově se nachází celkem 15 sálů různých velikostí až pro 1000 osob. Pokud se bavíme o interiéru hotelu, architektonické kritiky jsou vesměs pochvalné, jde o zcela funkční a designově vyvážený prostor. Ohledně exteriéru je třeba si uvědomit, že hotel se lokalitou nachází mimo staré město, v oblasti kancelářských budov, velké nemocnice a pražských hřbitovů. Posledních 30 let provozu ukázalo, že hotel si své místo na slunci našel a Pražané si na něj zvykli.

 

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hotel Don Giovanni boduje u hostů i v mezinárodních anketách  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.