Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

VoZP zvýšila příspěvek pro těhotné a maminky po porodu a spustila nový program Zdravý pojištěnec

PR článek, aktualizováno 19. února 2024, 11:26

Praha 19. února 2024 (PROTEXT) - U zdravotní pojišťovny bychom neměli zůstávat jen proto, že jsme u ní zaregistrovaní desítky let. Je potřeba se aktivně zajímat, zda je stávající pojišťovna pro nás ta pravá. Vojenská zdravotní pojišťovna (VoZP) například významně navýšila příspěvky pro těhotné a maminky po porodu. Další novinkou je program Zdravý pojištěnec, jehož cílem je posílit motivaci klientů k absolvování preventivních prohlídek a doporučených screeningových vyšetření. Nejbližší termín pro změnu zdravotní pojišťovny je 1. červenec 2024, žádost je však třeba podat do konce března.

Vojenská zdravotní pojišťovna každoročně přichází s novými příspěvky, benefity i programy. „Jedním z nich chceme ještě více pomoci ženám v citlivém období těhotenství a po narození miminka. Částka příspěvků pro těhotné a maminky po porodu je nově navýšena celkem o 1000 Kč,“ říká Josef Křivánek, ředitel komunikace VoZP.

Znamená to, že příspěvek na prevenci v těhotenství a na laktační poradenství po porodu se oproti loňsku zvýšil z 1500 na 2000 Kč. Nově jej lze kromě dalších položek (např. kurz cvičení a dalších pohybových aktivit pro těhotné) čerpat i na jakékoli genetické vyšetření plodu a také na 3D/4D ultrazvukové vyšetření. Zvýšil se také příspěvek na pomůcky k péči o miminko (mj. monitor dechu, teploměr, elektronická chůvička atd.), a to rovněž z 1500 na 2000 Kč.

„Klientky v těhotenství a po porodu však reálně mohou vyčerpat vyšší částku, mají např. k dispozici ještě pětisetkorunový příspěvek na doplňky stravy v těhotenství, stejnou částku pak na dentální hygienu nebo na plavání,“ doplňuje Josef Křivánek. Více informací a podmínky čerpání výše uvedených příspěvků najdete pod tímto odkazem www.vozp.cz/prispevky-na-prevenci.

Další novinkou Vojenské zdravotní pojišťovny je program Zdravý pojištěnec, který byl zkušebně spuštěn v prosinci loňského roku. „Mimořádným bonusem ve výši 1000 Kč chceme posílit motivaci klientů k absolvování pravidelných preventivních prohlídek a doporučených screeningových vyšetření vzhledem k věku a pohlaví. Podmínkou pro čerpání tohoto příspěvku nad rámec ostatních je předchozí vykázání určených preventivních výkonů od poskytovatelů zdravotní péče,“ vysvětluje ředitel Křivánek.

Příspěvek z programu Zdravý pojištěnec lze využít na zboží nebo služby podle vlastního výběru, například na dioptrické brýle, čočky, laserové operace očí, dále na péči o zuby, vitamíny a doplňky stravy, hormonální antikoncepci, pohybové aktivity včetně plavání, na rehabilitaci nebo různé druhy fyzioterapie. Detaily k programu Zdravý pojištěnec najdete zde: www.zdravisvozp.cz/zdravy-pojistenec.

Přejít k jiné zdravotní pojišťovně lze jednou za 12 měsíců, a to na začátku ledna nebo července. Přihlášku je třeba podat tři až šest měsíců předem. Stát se klientem VoZP je jednoduché – online přihláška je k dispozici na webu pojišťovny, papírový formulář je možné odevzdat na kterémkoliv z 50 kontaktních míst. Pojištěnec by měl o změně informovat svého ošetřujícího praktického lékaře, a je-li zaměstnán, pak také svého zaměstnavatele.

O Vojenské zdravotní pojišťovně

Vojenská zdravotní pojišťovna České republiky od roku 1993 zajišťuje zdravotní péči prostřednictvím špičkových odborníků ve vojenských i civilních zdravotnických zařízeních a lázeňských domech. O svých 700 tisíc pojištěnců pečuje prostřednictvím smluvní zdravotnické sítě po celé ČR, která zahrnuje přes 25 tisíc poskytovatelů.

www.vozp.cz

 

 

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VoZP zvýšila příspěvek pro těhotné a maminky po porodu a spustila nový program Zdravý pojištěnec  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.