Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Ronda Invest v černých číslech za 2023. Podnikatelům poskytla přes 2 miliardy Kč, investorům vydělala přes 150 milionů Kč

PR článek, aktualizováno 13. února 2024, 9:45

Praha 13. února 2024 (PROTEXT) - Přední česká P2B (peer-to-business) platforma RONDA INVEST překonala začátkem přestupného roku nový milník. Od svého vzniku profinancovala českým a slovenským podnikatelům více než dvě miliardy českých korun. I přes loňský zamrzlý úvěrový a realitní trh profinancovali novým klientům v r. 2023 přes 390 milionů a zajistili roční výsledovku v černých číslech. Na platformě investuje přes 3 200 investorů a Ronda má našlápnuto na nejúspěšnější rok své historie.

Společnost, která jak už z definice P2B businessu vyplývá, poskytuje úvěry zajištěné nemovitostmi malým a středním podnikatelům v Česku a na Slovensku – zpravidla pro rozvojovou činnost. Podnikatelé nacházející u Rondy efektivní řešení svých finančních potřeb se obvykle pohybují v oblasti developmentu, realit ale čím dál častěji také z obchodu nebo služeb.

Na druhé straně umožňuje Ronda investorům na poskytnutých úvěrech participovat a podílet se tak na úrokových výnosech. Investovat lze již od tisíce korun nebo padesáti eur s fixním ročním výnosem až 9 % na korunových a až 7,5 % na eurových úvěrech.

RONDA INVEST je na trhu od roku 2017 a drží si dosavadní 100% spolehlivost vyplácení původních investovaných částek všem svým investorům. Za celou dobu jejich působení se nestalo, že by jediný investor ztratil korunu investovaného kapitálu.

Pevně stanovené výnosy vyplácejí investorům měsíčně pro maximální přehlednost a ani ty se nikdy ve výplatě nezpozdily. Celkově přitom svým investorům, kterých je na platformě přes 3 200, vyplatili na výnosech přes 150 milionů korun. Jen za prosinec 2023 překonaly výnosy vyplacené investorům 5 milionů korun.

„Osobní přístup k úvěrovým klientům je jedním ze základních pilířů našeho úspěchu. Dalším je minimální riziko pro investory, které považujeme za základ pro dlouhodobou prosperitu Rondy a zajišťujeme ho vysokými standardy řízení rizik při poskytování úvěrů. Praktikujeme takzvaný win-win přístup, kdy podnikatelé profitují z realizace rozvojových aktivit svých businessů a investoři efektivně zhodnocují své úspory participacemi na úvěrových pohledávkách,“ uvedla Nikola Spurná, marketingová manažerka společnosti RONDA INVEST.

„Vzhledem k tomu, jak Ronda zvládala růst i v nepříznivých tržních podmínkách, kterým čelila od nástupu pandemie covid-19 v březnu 2020 plánujeme další zlepšování obchodních výsledků v roce 2024,“ doplňuje Nikola. Pro shrnutí za rok 2023 Ronda meziročně zafinancovala podnikatelům o 28 % více, suma vyplacených výnosů investorům vzrostla o 27 %, přičemž počet aktivních investorů se zvýšil o 15 %.

S rozvolňováním měnové politiky díky dlouho očekávaným klesajícím sazbám ČNB aktivita žadatelů o úvěry postupně roste a vše nasvědčuje dalšímu růstu objemu nových poskytnutých úvěrů, jakož i růstu objemu investic s pevně danými výnosy a počtu nových investorů.

O společnosti

RONDA INVEST a.s. je českou P2B platformou, která se na jednu stranu zaměřuje na poskytování úvěrů zajištěných nemovitostmi pro malé a střední podnikatele v Česku a na Slovensku, a na straně druhé nabízí možnost firmám i lidem do těchto úvěrů investovat. Každý úvěr k investici je zajištěn bonitní nemovitostí se zástavním právem a notářským zápisem se svolením k vykonatelnosti. Výše poskytovaných úvěrů zpravidla nepřesahuje 80 % hodnoty dané nemovitosti. Výnosy dostávají investoři každý měsíc na účet a neplatí žádné vstupní ani pravidelné poplatky.

Za společností stojí podnikatelská skupina Alphaduct, a.s. podnikatele Vladimíra Komára, kam patří mimo jiné značky Dermacol, Axigon, Krondorf a 15% podíl akcií patří podnikateli Gabrielu Kovácsovi, majiteli společností Citfin – Finanční trhy, a.s. a Citfin, spořitelní družstvo. Více na www.rondainvest.cz.

 

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ronda Invest v černých číslech za 2023. Podnikatelům poskytla přes 2 miliardy Kč, investorům vydělala přes 150 milionů Kč  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.