Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

V Horních Salibách se píše úspěšný podnikatelský příběh

PR článek, aktualizováno 13. února 2024, 9:02

Bratislava 13. února 2024 (PROTEXT) - Finalista EY Podnikatel roku 2020 na Slovensku musel zareagovat na geopolitickou situaci. Namísto expanze do Asie vybudoval nový podnik v Horních Salibách u Galanty. Během pandemie onemocnění covid -19 úspěšně adaptoval výrobní program. Dnes patří mezi největší potravináře na Slovensku.

Okolnosti roku 2014 ho donutily zásadně změnit podnikatelské záměry. Přes ruské území totiž vedly silné distribuční cesty pro jeho společnost do vzdálených oblastí Asie, do Uzbekistánu, Turkmenistánu, Tádžikistánu, Kyrgyzstánu i Mongolska. Tyto cesty však Rusové uzavřeli. Dmytro Borodavka, rodák z Kyjeva, stál před nesnadným rozhodnutím. S podporou své rodiny otočil kormidlo svého byznysu a života z Asie na západ. Na Slovensko.

Dmytro vystudoval prestižní Národní zemědělskou univerzitu v Kyjevě a celý svůj profesní život spojil s potravinářstvím a obchodem. Pracoval na několika manažerských pozicích ve společnosti MHP, která je jedním z největších producentů drůbeže v Evropě. Následně od roku 2011, již jako kapitán vlastní lodi, vedl síť přes 100 maloobchodů. V roce 2016 se ze zmíněných důvodů rozhodl pro Slovensko. Založil zde společnost EU Poultry, s.r.o. s novým zpracovatelským podnikem v Horních Salibách nedaleko Galanty.

Druhý manévr ve směřování aktivit byl vynucen příchodem pandemie. Klíčový odběratel - gastrosektor - utrpěl uzavřením provozů. Dmytro proto přesměroval a upravil výrobu a dodávky do maloobchodu, uspěl a stal se finalistou EY Podnikatel roku 2020. V současnosti EU Poultry spolupracuje s významnými obchodními řetězci ve 22 zemích Evropy, přičemž jen 25% produkce podniku zůstává na Slovensku. Úspěch společnosti podtrhuje i fakt, že z firem slovenského potravinářského průmyslu dosahuje nejvyššího růstu tržeb.

Jaké jsou plány pro příští roky? „Jednoznačně nový výrobní program zaměřený na produkty s přidanou hodnotou. Baví mě stále vymýšlet něco inovativního a být při vzniku budoucích trendů,“ prozrazuje Dmytro Borodavka, CEO a zakladatel EU Poultry, s.r.o. Dmytro má čtyři děti a spolu s manželkou žijí v Bratislavě. Slovensko považují za svůj druhý domov a skvělé místo pro život.

 

O společnosti EU Poultry, s.r.o.

Jsme slovenská firma, specialista na zpracování a distribuci vysoce kvalitního kuřecího masa a masných výrobků. Dodáváme do 22 evropských zemí. Ročně zpracujeme přes 40 tisíc tun kuřecího masa. Za rok 2023 jsme dosáhli tržeb více než 158 milionů eur. Naše výrobní a skladovací zařízení máme od roku 2017 u obce Horné Saliby. Zaměstnáváme přes 300 lidí. EU Poultry naleznete na https://poultryeu.eu/ a také na sociálních sítích Facebook, LinkedIn a Instagram

 

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Horních Salibách se píše úspěšný podnikatelský příběh  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.