Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jak může Decun změnit L2 Etherea: Pozice společnosti CoinEx Research

PR článek, aktualizováno 8. února 2024, 9:06

Hongkong 8. února 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Před aktivací mainnetu Cancun-Deneb (neboli Dencun), nejočekávanějšího upgradu Etherea v roce 2024, popisuje společnost CoinEx jeho hlavní prvky.

Proto-Danksharding, bloby, KZG: Co v sobě ukrývá Dencun

Odborníci ze společnosti CoinEx popsali Dencun jako významný upgrade Etherea (ETH), který má zahrnovat pět EIP, mezi nimiž se největší pozornosti trhu těší EIP-4844.

Jeho hlavním účelem je vyřešit problém škálovatelnosti Etherea a pomoci snížit transakční náklady pro řešení druhé úrovně Etherea, z čehož přímo těží související ekosystémy, jako je L2. Kromě hlavního projektu EIP-4844 patří mezi další návrhy na zlepšení také EIP-1153, EIP-4788, EIP-5656 a EIP-6780.

Hlavní novinkou Dencun bude podle poslední zprávy společnosti CoinEx Research takzvaný Proto-Danksharding, známý jako EIP-4844. Ten má přehodnotit způsob, jakým Ethereum (ETH) ukládá informace potřebné pro interakci mezi mainnetem L1 a sítěmi L2.

Ethereum (ETH) získá novou datovou strukturu známou jako blob určenou k ukládání transakčních dat odeslaných z úrovně 2 do úrovně 1.

Jak vysvětluje společnost CoinEx Research, pro zajištění bezpečnosti a neměnnosti nového mechanismu zavede Ethereum (ETH) tzv. KZG Polynomial Commitment.

Zjednodušeně řečeno – aktivace nového schématu zrychlí a zlevní transakce L2 díky optimalizovanému schématu logistiky dat.

Potenciální účinky menších EIP: Verdikt společnosti CoinEx

Očekává se, že kromě EIP-4844 přinese Dencun do Etherea i některé další EIP. Například EIP-1153 nebo Transient Storage Opcodes sníží zbytečnou režii související s plynem pro uživatele nebo řetězcové vývojáře.

EIP-4788 neboli Beacon Chain Block Root Submission posune kompatibilitu blokchainů L2 s EVM na úplně novou úroveň. Cílem EIP-4788 je umístit kořen bloku Beacon Chain do hlavičky každého bloku exekuce, aby EVM mohlo přímo přistupovat ke stavu a datům konsensuální vrstvy Etherea.

EIP-5656 neboli MCOPY Opcodes také sníží zbytečné náklady na plyn pro řetězcové uživatele a decentralizované aplikace (dApps) různých typů.

Jak může Dencun změnit L1 a L2 Etherea: Pozice společnosti CoinEx Research

Jádrem upgradu Dencun je EIP-4844, jež přímo zlepšuje propustnost úrovně 2 a snižuje celkové transakční poplatky zavedením blobů. To jistě zvýší konkurenceschopnost úrovní 2 založených na Ethereu vůči ostatním projektům úrovně 1.

Experti ze společnosti CoinEx zdůraznili, že z aktivace Dencun budou nejvíce těžit kategorie dApps jako deriváty, LSD, stakingové aplikace a bridge.

O společnosti CoinEx

Společnost CoinEx byla založena v roce 2017 jako globální burza, která se snaží zjednodušovat obchodování s kryptoměnami. Platforma poskytuje řadu služeb, včetně spotového a maržového obchodování, futures, swapů, automatického tvůrce trhu (AMM) a služeb finanční správy, a to více než 5 milionům uživatelů ve více než 200 zemích a regionech. Společnost CoinEx se od svého založení důsledně drží zásady „uživatel na prvním místě". S upřímným záměrem vytvořit spravedlivé, respektující a bezpečné prostředí pro obchodování s kryptoměnami umožňuje společnost CoinEx osobám s různou úrovní zkušeností jednoduchý vstup do světa kryptoměn, protože nabízí snadno použitelné produkty.

KONTAKT: Yihui Gong, pr@coinex.com

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak může Decun změnit L2 Etherea: Pozice společnosti CoinEx Research  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.