Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Bitcoinové ETF otevřel trh pro institucionální investory. Jak pomůže budoucnosti kryptoměn?

PR článek, aktualizováno 8. února 2024, 8:07

Praha 8. února 2024 (PROTEXT) - Americká Komise pro cenné papíry (SEC) schválila 11 bitcoinových ETF v lednu 2024. Schválení představuje významný krok v adopci digitálních aktiv, jako je bitcoin, do širšího finančního prostředí a otevírá nové možnosti pro institucionální investory.

Institucionální hráči dříve přistupovali k trhu s kryptoměnami se značnou rezervou a skepticismem. Nedávné události však naznačují, že se tento trend začíná měnit. Mezi hlavní faktory, které podporují tento obrat, patří schválení ETF na spotový bitcoin a implementace evropských regulací, jako je Markets in Crypto-Assets (MiCA). Tyto události otevírají nové možnosti pro institucionální investory a naznačují posun k širší adopci digitálních aktiv

,,ETF na spotový bitcoin nabízejí institucionálním investorům unikátní výhody, které mohou být přitažlivé pro jejich investiční strategie a potřeby. Jednou z klíčových výhod je diverzifikace portfolia a rizik. Investování do těchto fondů umožňuje institucionálním investorům získat expozici na tržní pohyby bitcoinu bez přímého vlastnictví této kryptoměny,’’ vysvětluje Ondřej Pilný, manažer Binance pro Česko a Slovensko. Tato strategie může být atraktivní pro investory, kteří hledají rozmanitost ve svém portfoliu a chtějí snížit investiční riziko.

Další výhodou je transparentnost cen v reálném čase. ETF na spotový bitcoin se obchodují na tradičních burzách a umožňují investorům sledovat cenu bitcoinu v reálném čase. To poskytuje investorům jasný přehled o hodnotě jejich investice a umožňuje jim rychle reagovat na tržní události a změny.

Důvěru institucionálních investorů zvyšují i regulace. 20. dubna 2023 schválil Evropský parlament legislativní balíček známý jako Markets in Crypto-Assets (MiCA). MiCA, historicky první evropská regulace kryptoměn, vytváří jasný rámec pro digitální aktiva v EU. Implementace regulace do světa kryptoměn vytváří dojem, že se tato digitální aktiva stávají bezpečnější investicí.

Institucionální zájem o obchodování s digitálními aktivy může hrát klíčovou roli při podpoře globálního přijetí kryptoměn. Když investiční fondy, banky nebo pojišťovny začnou investovat do kryptoměn, poskytuje to celému odvětví větší legitimitu a snižuje obavy běžných investorů ohledně bezpečnosti a rizika. Institucionální hráči zároveň přinášejí na trh nové finanční zdroje, což zvyšuje jeho likviditu a může vést k menším cenovým výkyvům a celkové stabilizaci.

Je pravděpodobné, že důvěra institucionálních investorů bude růst i nadále, vzhledem k dalším očekávaným krokům na kryptoměnovém trhu. Jedním z těchto kroků může být schválení ETF na další digitální aktiva, například Ethereum. Přestože schválení ETF na Ethereum prozatím Komise pro cenné papíry (SEC) odložila, očekává se, že proběhne v průběhu května.

 

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bitcoinové ETF otevřel trh pro institucionální investory. Jak pomůže budoucnosti kryptoměn?  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.