Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Čtyři projekty z Česka jsou nominovány na Cenu za inovace v politice

PR článek, aktualizováno 7. února 2024, 14:21

Praha 7. února 2024 (PROTEXT) - Čtyři projekty z Česka obdržely nominace na evropskou Cenu za inovace v politice. Nominován je TrollWall AI za využití v prezidentské kampani Petra Pavla, projekt Změň To! města Říčany, datový portál Královéhradeckého kraje a využití dronů v záchranném systému v Plzni.

V kategorii technologie pro demokracii byly nominovány tři projekty. Prvním je TrollWall za použití v kampani prezidenta Petra Pavla. Unikátní nástroj ze Slovenska na ochranu před nenávistnými komentáři na internetu pomohl výrazně snížit míru nenávisti a dezinformací na online platformách budoucího prezidenta. V posledním měsíci kampaně skryl kolej téměř 50 000 hanlivých komentářů a umlčel 20 % diskurzu.

Platforma Změň To! nabízí mladým lidem ve věku 12 až 25 let v Říčanech možnost podat návrhy na zlepšení veřejného prostoru. Díky projektu získávají reálné zkušenosti v různých oblastech: projektový management, finanční plánování, PR a marketing, veřejné vystupování, prezentační dovednosti nebo týmová práce. Dozvídají se také o principech demokracie a volebním procesu.

Občané Královéhradeckého kraje mohou najít všechna volně dostupná regionální a statistická data či strategické dokumenty na jednom místě – na portálu Data KHK. Portál nabízí informace v podobě přehledných infografik, statistik, trendů, map, výročních zpráv nebo otevřených dat.

Nominaci v kategorii zlepšování veřejné správy získala Plzeň, která zapojila drony do krizového řízení a modernizovala tak svůj systém reakce na mimořádné události. Nasazení dronů ve scénářích jako monitorování fotbalových zápasů, asistence při policejních operacích nebo záchranných akcích, nejen posílilo integrovaný záchranný systém, ale také etablovalo Plzeň jako lídra ve využívání nejmodernějších technologií pro zvýšení bezpečnosti veřejnosti.

Institut pro inovace v politice každoročně uděluje prestižní Innovation in Politics Awards jedinečným projektům a politikům, kteří se aktivně podílejí na vytváření demokratičtější, inkluzivnější a udržitelnější budoucnosti. Projekty lze nominovat v 7 kategoriích: demokracie, technologie pro demokracii, ochrana klimatu, vzdělávání, zlepšování veřejné správy, sociální soudržnost a místní rozvoj. Letos se občanská porota zabývala více než 300 projekty z 26 zemí Evropy. Vítězové budou vyhlášeni v květnu na ceremoniálu v Barceloně.

 

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtyři projekty z Česka jsou nominovány na Cenu za inovace v politice  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.