Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Vltavíny i ještěrka v jantaru na Minerálech a drahých kamenech

PR článek, aktualizováno 6. února 2024, 10:03

Praha 6. února 2024 (PROTEXT) - Chcete výhodně nakoupit drahé kameny, minerály, šperky, fosilie nebo jen získat inspiraci pro vaše domácí tvoření? Navštivte prodejní veletrh Minerály a drahé kameny, který proběhne od 17. do 18. února v pražském hotelu Olympik.

Najdete na něm více než osmdesát prodejců a navíc si můžete nechat přímo na místě zdarma ocenit vlastní minerály a drahé kameny od soudního znalce.

Originální kolekci pyritových sluníček z lokality Sparta ve státě Illinois v USA představí na Minerálech a drahých kamenech Petr Sztacho. Sparta je jediná lokalita na světě, která produkuje tyto unikátní pyritové vzorky. Široký výběr kabošonů, ale také novou kolekci šperků s minerály i minerály samotné bude možné koupit u Natalie Škodové. Vystavovatel Petr Mošna zase přiveze na Minerály a drahé kameny kolekci španělských a peruánských pyritů, kolekci různobarevných fluoritů a nebudou chybět ani čiré brazilské křišťály. U Přemysla Duška najdou už tradičně návštěvníci sbírkové a raritní vltavíny. Rád určí pravost, cenu a kvalitu vltavínů, které sami přinesou, a v případě, že vltavín bude pěkný, vystaví na něj hodnotící certifikát.

Nejkrásnější autorské šperky najdete na jednom místě jen na veletrhu

Šperky vytvořené za použití kamenů a věci pro vlastní tvoření jsou na akci každý rok zastoupeny ve velké míře. V kreativní dílně Spolku českých dráteníků si pak mohou všichni bez rozdílu věku vyzkoušet krásnou techniku drátování. Tvořit se budou šperky, ale i drobné dekorace.

Cesta do pravěku vede přes veletrh Minerály a drahé kameny

Zkameněliny všeho druhu z celého světa jsou populární nomenklaturou veletrhu a těší se velké pozornosti dětí i dospělých. Například vystavovatel Jaroslav Konůpek bude letos na veletrhu nabízet top kvalitní jantary do šperků i jantary investiční. Přímo na akci bude v mít v prodeji okolo tisíce zpracovaných kusů jantaru s inkluzemi hmyzu a rostlin. V jantaru tam uvízly obrovské krásné rostliny, jedna z největších ještěrek, co se kdy našla i obří kusy hmyzu.

Prohlédnout, důkladně prozkoumat, potěžkat… Takovou výhodu máte při nákupu minerálů jen na veletrhu. A stejně jako každý rok, i letos podporují organizátoři malé sběratele - děti a mládež do 18 let mají vstup na jarní veletrh Minerály a drahé kameny tradičně zdarma.

Více info: www.veletrhmineralu.cz.

 

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vltavíny i ještěrka v jantaru na Minerálech a drahých kamenech  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.