Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Dynatrace kupuje společnost Runecast, aby zvýšila bezpečnost a dodržování předpisů přímo v cloudu

PR článek, aktualizováno 6. února 2024, 15:20

Praha/Waltham (Massachusetts) 6. února 2024 (PROTEXT) - Rozšíření zjistitelnosti a zabezpečení v rámci jednotné platformy Dynatrace poskytne automatizovanou správu stavu cloudového zabezpečení a kontrolu, zda jsou dodržovány předpisy, i v hybridních a multicloudových prostředích.

Dynatrace (NYSE: DT), lídr v oblasti jednotné zjistitelnosti a bezpečnosti, oznamuje, že podepsal konečnou dohodu o převzetí společnosti Runecast, která poskytuje bezpečnostní řešení a řešení pro zajišťování dodržování předpisů (tzv. compliance) na bázi umělé inteligence. Uskutečněnou akvizicí se kontextové zabezpečení ochrany a analytika platformy Dynatrace® rozšíří o správu stavu zabezpečení (CSPM) společnosti Runecast. Díky tomu budou v hybridních a multicloudových ekosystémech zákazníci moci proaktivně řešit nejen rizika chybných konfigurací, ale i to, zda v nich nedochází k porušování předpisů. Incidenty bude na základě automatizovaného vyhodnocování zranitelnosti v reálném čase řídit umělá inteligence. Zákazníkům nová akvizice navíc umožní provádět detekci hrozeb a reagovat na jednotlivé případy v celém kontextu – z hlediska bezpečnosti se budou moci soustředit na zranitelná místa, napadené aplikace, míru rizika i vektory útoku.

Cloudové technologie způsobily nejen revoluci v podnikání, zároveň ale vyžadují daleko komplexnější zabezpečení. Společnosti se potýkají s problémy, jak do aplikací integrovat stávající nástroje bezpečnostní analytiky a odstraňovat bezpečnostní mezery. Aby firmy dokázaly zabezpečit pracovní zatížení a aplikace v celém životním cyklu dodávky svých softwarů, potřebují jednotný, kontextově bohatý přístup k zjistitelnosti, zabezpečení a dodržování předpisů. Posílením o řešení Runecast rozšíří společnost Dynatrace v rámci své platformy schopnosti ochrany cloudových aplikací a pomůže zákazníkům dosáhnout těchto cílů.

„Správa stavu cloudového zabezpečení (CSPM) je dobře známá a důležitá, protože ji potřebuje každá organizace a upřednostňuje ji ve svých investicích do technologií, aby zvýšila svou bezpečnost,“ říká Bernd Greifeneder, technický ředitel společnosti Dynatrace, a dodává: „Jsme přesvědčeni, že se Dynatrace jako jediná platforma, která využívá kontextovou zjistitelnost a bezpečnostní analytiku pro cloudové aplikace, aby zajistila jejich ucelenou ochranu, detekci a odezvu, odlišuje od ostatních řešení na trhu. Dynatrace umožňuje svým uživatelům nejen automaticky identifikovat a analyzovat zranitelná místa a hrozby, ale také měřit a zlepšovat vystavení se rizikům a stav compliance stejně jako provádět pokročilou bezpečnostní analýzu a automatizaci. Technologie společnosti Runecast tuto výhodu ještě posílí – zvýší naši analytiku a ochranu zranitelností za běhu. Díky tomu budou naši zákazníci schopni udržovat své cloudy neustále připravené na audit. Těšíme se, až Runecast a její tým přivítáme na naší platformě v Dynatrace.“

„Cílem společnosti Runecast je poskytovat organizacím automatizované a využitelné informace v reálném čase, aby si zajistili soulad se zásadami bezpečnosti, získali hodnocení zranitelností a správu konfigurace hybridních a multicloudových prostředí,“ říká Stanimir Markov, generální ředitel společnosti Runecast. „Jsme nadšeni, že se můžeme připojit ke společnosti Dynatrace, která je lídrem v oblasti zjistitelnosti a zabezpečení aplikací. Těší nás, že můžeme poskytnout komplexní platformu pro ochranu aplikací v cloudu (CNAPP), která řeší dvě zásadní otázky našich zákazníků: Jak jsme zabezpečeni? a Jak jsme v souladu s předpisy?“

Včleněním aplikace Runecast do své jednotné platformy pro sledování a zabezpečení hodlá Dynatrace zákazníkům poskytnout bezproblémové řešení.

Uzavření navrhované transakce podléhá obvyklým podmínkám. Očekává se, že k němu dojde na sklonku čtvrtého čtvrtletí společnosti Dynatrace, které končí 31. března 2024. Navrhovaná transakce nebude mít významný dopad na finanční výsledky společnosti Dynatrace.

 

O společnosti Dynatrace

Společnost Dynatrace (NYSE: DT) existuje proto, aby softwary na světě dokonale fungovaly. Naše jednotná platforma kombinuje širokou a hlubokou zjistitelnost spolu s nepřetržitým zabezpečením aplikací za běhu s nejpokročilejší umělou inteligencí, aby poskytovala odpovědi a inteligentní automatizaci z dat v obrovském měřítku. To umožňuje inovátorům modernizovat a automatizovat cloudové operace, dodávat software rychleji a bezpečněji a zajišťovat bezchybné digitální zážitky. Proto největší světové organizace důvěřují platformě Dynatrace®, která urychluje jejich digitální transformaci.

Zajímá vás, jak můžete zjednodušit svůj cloud a maximalizovat dopad svých digitálních týmů? Ukážeme vám, jak. Přihlaste se k odběru 15denní zkušební verze Dynatrace.

 

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynatrace kupuje společnost Runecast, aby zvýšila bezpečnost a dodržování předpisů přímo v cloudu  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.