Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Skóre PES zůstává na 90 bodech, druhý den je na nejvyšší úrovni

Rizikový index protiepidemického systému PES se druhý den drží na 90 bodech, dosud na nejvyšší úrovni. V nejvyšším pátém stupni pohotovosti, který mimo jiné znamená komunitní šíření nákazy koronavirem, zůstává čtvrtý den za sebou. Na pátém stupni je index ve všech krajích, nejhorší situace je ve Středočeském a Pardubickém kraji, kde je skóre na 95 bodech ze sta. Vyplývá to z údajů na webu ministerstva zdravotnictví.

Podle aktuálních dat se mírně zhoršilo zjednodušené reprodukční číslo, které udává průměrný počet dalších nakažených od jednoho pozitivně testovaného. Stouplo z 1,44 na 1,45. Naopak počet nových případů za posledních 14 dní v přepočtu na 100 tisíc obyvatel se snížil o padesátku na 1090. Mírně také zpomalilo šíření nákazy mezi lidmi staršími 65 let. Za poslední dva týdny bylo mezi nimi v přepočtu na 100 tisíc obyvatel 896 nově nakažených, což je zhruba o 30 méně než předchozí den.

Ministerstvo zdravotnictví index PES zveřejňuje od počátku října, dosud nejvýše byl index protiepidemického systému (PES) ve dvou dnech na konci října, kdy se dostal na hodnotu 89. V pátém stupni, který je vymezen 76 až 100 body, je nyní čtvrtý den za sebou, dva dny je na 90 bodech, předtím byl na hodnotě 80. Nárůst o deset bodů způsobilo zejména zvýšení reprodukčního čísla.

Opatření v celém Česku odpovídají pátému stupni podle rozhodnutí vlády od neděle, a to minimálně do 10. ledna. Zavřené jsou restaurace a většina obchodů a služeb, lidé se mohou na veřejnosti setkávat maximálně ve dvou, pokud nejde o členy jedné domácnosti. Mezi 21:00 a 05:00 platí zákaz vycházení.

Ministerstvo v lednu chystá změny ve výpočtu indexu. Novou metodiku připravuje Ústav zdravotnických informací a statistiky (ÚZIS). Jeho ředitel Ladislav Dušek před Vánocemi uvedl, že v parametrech pro výpočet indexu velmi pravděpodobně nebude podíl pozitivních mezi testovanými, zohledňovat se naopak bude počet pacientů v nemocnicích.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Vít Hassan

Štítky ČR, koronavirus, statistika, Protiepidemický systém České republiky, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Středočeský kraj, Pardubický kraj, Ústav zdravotnických informací a statistiky ČR, Ladislav Dušek, Česko, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Janyška

VĚDECKÁ RADA KE COVIDU-19.Co je to teorie spontánního řádu ? Vědecká materie předložená lidstvu nositelem Nobelovy ceny F.A.Hayekem. Spontánní řád je to JEDNO, z čeho všechno uspořádané ve vesmíru pochází, a na Zemi zejména, co všechno uspořádává dlouhodobě vždy k lepšímu. Také jejich vzájemnými replikacemi. Co je to první živá buňka ? Je to spontánní řád ! Je to život sám.Co je to lidské tělo ? Spontánní řád, jako všechny spontánní řády, se svými sebepořádacími, sebezáchovnými a seberegulačními vlastnostni a účinky, tady imunitním systémem. Co je to zvířecí virus ? Spontánní řád se svými, již vyjmenovanými, účinky a vlastnostmi.Co je to covid-19 ? Je to evoluční vtělení spontánního řádu jistého druhu zvířecích virů, zřejmě netopýřího, do spontánního řádu lidského těla tak nešťastné, že jeho přítomnost a inkubace v těle likviduje prvky spontánní řádu lidského těla, tedy plíce, ledviny na co jen pomyslíme. Umí "ošálit" imunitní systém lidského těla a k jeho aktivování horečkou, jako vždy u viróz, dojde pozdě. To u starších a nemocných lidí může vést ke smrti. Zvláště, když chodí s horečkami třeba týden.Jak zabránit covidu-19 ve jmenované replikaci, tedy vtělení, a infikovat tělo ? Velmi jednoduše. Musíme k prvnímu bodu inkubace co nejblíže. Nesmíme lidi vést k vyhledávání tzv. příznaků. To je už nemoc a to je už "vědecká" vražda a u zavirovaných nevědomá sebevražda. Co tedy uděláme ? Snažíme se zachytit známý pocit "něco na mě leze" a okamžitě měříme teplotu. Už při 36,8 se těla zaptáme ohřátím zvenčí oblečením, zda mu něco není. Když ohřívání odmítne, je v pořádku, když ne, ohříváme tak dlouho, až řekne dost. Už jsem zvedlo teplotu krve a ta zapla imunitní systém a ten vetřelce vyhledal a zničil. V době covidové známe jen covid, žádné nachlazení a chřipky. Tak k věci přistupujeme. Trvá to tak půl hodiny až 3.Na závěr chci ubezpečit, že je to vědecká metoda, velmi bezpečná, rychlá, úspěšná, jednoduchá a prakticky zadarmo. Takto totiž aktivuje horečka imunitní systém u běžných nachlazení a chřipek, bohužel však pozdě. Lidi chodí s horečkami po venku a myslí si, že je to přejde. Skoro nikdy nepřejde a oni musejí do postele. Když teplotu těla vyvoláme v předstihu popsaným způsobem, aktivujeme imunitní systém včas a ten si vždy poradí. I s covidem-19. Vźdyť viry jsou namnožené ještě málo... Dzp.

Neděle, 3. ledna 2021, 21:00Odpovědět

Karel Janyška

Milí Češi, jsem znalcem teorie spontánního řádu, tedy toho JEDNOHO, z čeho všechno pochází a je jím uspořádáváno, včetně života, lidského těla a zvířecích virů. Za její výklad dostal F.A.Hayek Nobelovu cenu. Covid-19 je replikací, tedy vtělením, spontánního řádu jistého druhu zvířecích virů na spontánní řád člověka. Evoluční a pro člověka nešťastnou a smrtelnou. Lék na ni zatím není. Obrana proti ní však ano. Protože teorii spontánního řádu ani z vědců nikdo nezná je mrtvých jak naseto a nemuselo by být. Stačí inkubaci covidu v lidském těle zachytit včas a jeho imunitní systém si s ní lehce poradí. Doporučovat sledování tzv.příznaků, je neuvěřitelná hloupost hraničící se zločinem. To je totiž už ona nevyléčitelná nemoc. Musíme tedy co nejblíže prvnímu okamžiku nakažení, tedy inkubaci, covidu. Musíme hledat změny v chování těla a najdeme onen známý pocit "něco na mě leze" při nachlazení a za viditelný záchranný bod si určíme teplotu 36,8. V době covidové známe jen covid, nespoléháme na pouhé nachlazení. První symptomy jsou u všech viróz podobné. Okamžitě všeho necháme a zahříváme tělo zvenčí, stačí oblečením, tak dlouho a intenzivně, až samo naznačí dost. Tím jsme aktivovali imunitní systém, tedy sebezáchovné, sebepořádací a seberegulační vlastnosti a účinky spontánního řádu lidského těla a ten všechno vyřešil. Ještě málo namnožený covid vyhledal a zničil.Dělám to tak 40 let na radu jednoho amerického vědce, který argumentoval ohřátím krve, která zapíná imunitní systém, což je ovšem totéž. Ani jednou jsem od té doby nebyl nemocen, neboť tuto radu aplikuji. Zabrala i na covid-19. Bodejť, viróza, jak viróza. Za 3 hodiny bylo po všem a dostavil se jakýsi až nadpřirozený pocit zdraví. Snad proto, že vyhledal úplně všechno špatné a zničil.Tato rada je superbezpečná, úspěšná, rychlá a zadarmo. Je to jediná cesta k ukončení pandemie nekomerčním způsobem. Vyžaduje však zodpovědnod, poctivost a zejména okamžitý zásah po napadení. Hodně štěstí při její aplikaci ! Děkuji za pozornost.

Sobota, 2. ledna 2021, 20:44Odpovědět

Skóre PES zůstává na 90 bodech, druhý den je na nejvyšší úrovni  |  Koronavirus  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.