Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

E.ON věnoval pět milionů korun nemocnicím na boj s koronavirem

Na finanční podporu od společnosti E.ON se může těšit deset nemocnic na Vysočině, ve Zlínském, Jihomoravském a Jihočeském kraji. Nemocnicím E.ON věnoval celkem pět milionů korun, které jsou primárně určeny na péči o pacienty s nemocí COVID-19 a také na provoz odběrových míst.

„Máme odpovědnost nejenom za distribuci elektrické energie a plynu na našem území a obchodní aktivity, ale také za ty, kteří tu žijí a pracují. Proto jsme se rozhodli pomoci zdravotníkům a lékařům, kteří jsou v první linii v boji s koronavirem a tuto podporu si bezesporu zaslouží. V této mimořádné situaci, která je nelehká i pro nás energetiky, jsme se rozhodli podpořit pěti miliony korun nemocnice na našem distribučním území pečující o pacienty s COVID-19, kteří jsou hospitalizováni s těžkým průběhem nemoci, a na zajištění provozu odběrových míst,“ říká Zdeněk Bauer, člen představenstva společnosti E.ON.

Největší částky jdou do dvou brněnských nemocnic, a to do Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně a Fakultní nemocnice Brno Bohunice, a pak do nemocnice v Českých Budějovicích. Další podpora směřuje do Jihlavy, Břeclavi, Tábora, Strakonic, Jindřichova Hradce, Prachatic a Zlína.

Zdravotníci se v současné době nacházejí v nelehké situaci a příspěvek jim pomáhá nejenom pokrýt zvýšené náklady za nákup materiálu, ale také je podpoří morálně do další práce. „Naše nemocnice je jedním ze dvou zdravotnických zařízení v ČR, které pečují o pacienty s onemocněním COVID-19 ve velmi těžkém stavu. To vyžaduje maximální nasazení i nákupy nových přístrojů a pomůcek. Jsme proto nesmírně vděčni za podporu společnosti E.ON, která pro nás znamená nejen finanční pomoc, ale také potvrzení jakési morální podpory v téhle těžké době,“ konstatuje ředitel FN u sv. Anny v Brně Vlastimil Vajdák.

Podobně je ráda za podporu i FN Brno Bohunice: „Velice si vážíme daru od společnosti E.ON. Fakultní nemocnice Brno byla v krátké době zasažena dvěma kritickými událostmi. Byl to kybernetický útok, který omezil provoz počítačové techniky, a je to epidemiologická situace. Pevně věřím, že dar nám pomůže překonat obě kritické události. Chtěl bych proto vám všem za váš příspěvek poděkovat,“ potvrzuje ředitel FN Brno profesor Jaroslav Štěrba.

Poděkování směřuje i z českobudějovické nemocnice. „Finanční prostředky budou použity k nákupu osobních ochranných pomůcek pro zaměstnance Nemocnice České Budějovice. Partnerství se společností E.ON si velice vážíme a děkujeme, že nám pomáhá i v těchto časech,“ uvedl předseda představenstva Michal Šnorek.

E.ON pomáhá i jinak

E.ON ale lidem v první linii pomáhá i jinak. Ve spolupráci s projektem Nesnězeno dodá zdravotníkům, záchranářům a hasičům v nadcházejících týdnech více než dva tisíce porcí jídla zdarma. Pomoc zamíří do brněnské Fakultní nemocnice u sv. Anny nemocnice, do nemocnice v Českých Budějovicích, k brněnským hasičům a zaměstnancům záchranné zdravotnické služby v Brně.

E.ON podpořil také jihočeské policisty, hasiče a nemocnici v Českém Krumlově. Pro provoz jejich vozidel jim až do konce dubna zajistí CNG zdarma.

S maximální ohleduplností se E.ON chová také vůči svým klientům. Lidé teď potřebují elektřinu a plyn, aby mohli doma topit, pracovat z domova a sledovat aktuální vývoj situace a pokyny krizového štábu. Proto se společnost E.ON Energie rozhodla, že vzhledem ke krizové situaci související s pandemií koronaviru a vyhlášením stavu nouze v ČR nebude v tomto vypjatém období odpojovat domácnosti kvůli pohledávkám. S velkou vstřícností postupuje v odůvodněných případech i k případnému odkladu plateb či snížení záloh.

Společnost E.ON Distribuce na svém distribučním území nadále omezuje servisní práce a ruší plánované odstávky, které lze odložit a nejsou nutné pro zajištění bezpečného a spolehlivého provozu distribuční sítě. Když už k odstávkám přistoupí, snaží se co nejvíce minimalizovat dopad na odběratele a řadu prací v terénu provádí pod elektrickým napětím, takže zákazníci dopad těchto prací vůbec nepocítí.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva

Štítky E.ON, praha, koronavirus, nemocnice, COVID-19, nemoc, Fakultní nemocnice Brno, Nemocnice České Budějovice, Jihočeský kraj, Jihomoravský kraj, Kraj Vysočina, Zlínský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

E.ON věnoval pět milionů korun nemocnicím na boj s koronavirem  |  Koronavirus  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.