Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Přestaňte mě kvůli hluku na Hloučele stalkovat, vyzvala náměstkyně primátora zastupitele Machaně

Počínání městského zastupitele Bohuslava Machaně, který bojuje proti koncertům v lesoparku Hloučela, označila náměstkyně primátora Prostějova Milada Sokolová za stalking a vyzvala ho, ať s tím přestane. Připomněla zároveň, že některé výjimky z nočního klidu sám Machaň svým hlasem podpořil.

"Závěrem bych Vás i Vašeho životního partnera ráda vyzvala, abyste přestal šířit nepravdy o tom, že město nebo já osobně máme cokoliv společného s akcemi U Maříků. Zároveň bych Vás důrazně požádala, abyste zastavil facebookový stalking mojí osoby. To, co v posledních dnech předvádíte, je ale už naprosto za hranou. Za příklad může sloužit Vaše naprosto lživé tvrzení, že jsem snad byla v pátek na akci U Maříků," napsala před časem v diskusi na sociálních sítích náměstkyně primátora Prostějova odpovědná za kulturu Milada Sokolová (ODS) na adresu městského zastupitele Bohuslava Machaně (Pévéčko).

Machaň na sociálních sítích v posledních týdnech ostře vystupoval proti koncertům v lesoparku Hloučela. "U Maříků ničí zdraví mám všem. Je 23 a řve to 110 dB. Díky paní Sokolová," napsal například v polovině srpna.

Situace před pár dny dospěla tak daleko, že s oblíbenými koncerty, na které chodily tisíce lidí, je zřejmě definitivní konec. Úřady totiž některým provozovatelům občerstvení na Hloučele poslaly dopisy, ve kterých je varovaly, ať okamžitě hudební večírky ukončí, protože na ně nemají kolaudaci. Provozovatelé to považují za šikanu a chtějí s městem jednat.

Stanovisko městského zastupitele Machaně není k dispozici. Telefon ve své ordinaci v prostějovské nemocnici, kde je v pronájmu, podle sdělení spojovatelky už rok nezvedá. Machaň, který je zároveň předsedou prostějovské pobočky České lékařské komory, nereagoval ani na dotazy zaslané emailem.

Sokolová kromě toho upozornila, že sám Machaň některé výjimky z nočního klidu podpořil. "K výjimkám přibyly další akce, a to v občerstvení U Rockyho. V posledně jmenovaném případě jste svým hlasováním udělil výjimku těmto žadatelům dokonce i Vy sám osobně, protože jste byl na jednání přítomen," uvedla náměstkyně primátora.

Zastupitel Machaň je členem Pévéčka, které je ve vedení prostějovské radnice. Na kandidátce Pévéčka pro nadcházející komunální volby je na jedenáctém místě.

Provozovatelé občerstvení na Hloučele se proti postupu úřadů již dřív ohradili. "Je s podivem, že si radnice sama na náměstí pořádá mejdany za miliony korun, naopak akce, které si na sebe vydělají samy, jsou zakazovány," uvedli ve společném prohlášení občerstvení U Maříků a Cavalo.

Karel Vlach z občerstvení U Maříků argumentuje také tím, že měření hluku přímo u vstupu do areálu nikdy nepřesáhlo 55 decibelů, což je podle tabulek hluk srovnatelný s puštěnou televizí.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB U Maříků, www.machan-orl-prostejov.cz, město Prostějov

Štítky stalking, hluk, Hloučela, zastupitel, náměstkyně, koncerty, večírky, Machaň, Sokolová, Prostějov, primátor, koncert, ODS, Karel Vlach, Volby do zastupitelstev obcí v Česku, Česká lékařská komora, AGEL Středomoravská nemocniční a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přestaňte mě kvůli hluku na Hloučele stalkovat, vyzvala náměstkyně primátora zastupitele Machaně  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.