Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Rokycany jako Plzeň na Camp Nou? Asi nás čeká něco podobného, říká trenér Milan Dejmek

Fotbalové Rokycany vyhlíží zápas roku. Za pohárovým utkáním tam přijede prvoligový Liberec a už teď je jisté, že na zápas dorazí velký počet diváků. S propagací utkání pomohl twitterový účet domácích. Ten baví i trenéra Milana Dejmka, který poskytl Drbně rozhovor po včerejší výhře v Českém Krumlově.

„První poločas byl klasický venkovní zápas, domácí měli slibné situace. My ve druhém poločase dali gól, ale od té doby jsme se nesmyslně zatáhli. Remíza by byla asi spravedlivější. Je pravda, že jsme se dobře naladili na další utkání,“ usmál se trenér Milan Dejmek po sobotní výhře 1:0 nad Českým Krumlově. 

Dalším zápasem myslel pohárové střetnutí s Libercem. Ten do Rokycan přijede 14. září, výkop je v 16:30. Pro místní fotbalový klub je to událost roku. 

„Od doby, kdy jsme se dozvěděli, že máme Liberec, tak to kluci mají trochu v hlavě. Už minulý týden s Tochovicemi to v první půli nebylo ideální. Zabrali jsme až ve druhém poločase. V hlavách to pochopitelně je. Kluci se těší a Rokycany tím žijou,“ přiznal trenér. 

Milan Dejmek si uvědomuje, že jeho tým čeká těžká výzva. „Co od toho očekávat? Zkusíme bojovat a zahrát si s ligovým mančaftem. Uvidíme, já tomu popravdě moc šancí nedávám, ale ve fotbale se může stát všechno,“ řekl trenér. 

Začíná rozsáhlé vojenské cvičení Ample Strike. Letadla a vrtulníky zamíří i na Libavou

V České republice od pondělí začíná letecké cvičení s mezinárodní účastí Ample Strike 2022. Zapojí se do něj asi 900 českých i spojeneckých vojáků ze sedmi zemí. Cvičení potrvá do 16. září, konat se bude na letištích v Náměšti nad Oslavou, Čáslavi...

 

Příprava je podle něj těžší. „Víme, jaký systém hrajou. Jsou ale rychlostně, fyzicky i technicky někde jinde. Bude záležet na tom, jestli při nás bude stát štěstí,“ popsal Dejmek a přidal, že se Rokycany pokusí eliminovat alespoň některé prvky hry Liberce. „V malém bych to přirovnal k tomu, jak Plzeň hrála na Barceloně. My asi budeme zažívat to stejné,“ usmál se po výhře v Krumlově. 

Celý klub nyní cítí, jak moc město utkáním žije. Zájem o vstupenky je velký, s čímž ve velké míře pomáhá twitterový účet. Ten vznikl letos v srpnu a díky vtipným příspěvkům si našel řadu fanoušků, nyní ho sleduje přes sedm tisíc lidí. To je mimochodem větší počet, než kterým disponuje většina tuzemských prvoligových klubů.

Příspěvky na internetu pravidelně sleduje také trenér Dejmek. „Musím pochválit ty, co se starají o sociální sítě. Dobře to prodávají a lidi se baví. Já účet na Twitteru nemám, ale kluci mi to ukazují v kabině. Musím se smát, baví mě to. Měli bychom v tom pokračovat i po zápase s Libercem,“ řekl. 

Rokycany se po pěti kolech drží na předních příčkách divizní soutěže, nyní ale naplno vyhlíží utkání roku. Zápas začíná 14. září od 16:30 hodin. „Já chci, aby to byl hlavně dobrý fotbal a lidi se bavili. Nám přeju, aby to nebyl debakl,“ dodal trenér.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jakub Bartoš

Štítky Rokycany, fotbal, liberec, pohár, milan dejmek, trenér, Twitter, sociální sítě, FC Viktoria Plzeň, FC Slovan Liberec, Camp Nou, Český Krumlov, FC Barcelona

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rokycany jako Plzeň na Camp Nou? Asi nás čeká něco podobného, říká trenér Milan Dejmek  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.