Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na náměstí Svobody s vámi nepočítáme, vzkazuje primátorka Brna taxikářům

Brněnští taxikáři se zlobí. Řidičům vadí, že kvůli aktuálním opatřením radnice nemají možnost vjet na náměstí Svobody, kvůli čemuž zorganizovali protestní jízdu městem. Doufali, ze na demonstraci přijde i brněnská primátorka Markéta Vaňková (ODS). Šéfka radnice ale na setkání nepřišla a tvrdí, že radnice s taxikáři vede jednání. Zároveň vzkázala, že s opětovným vpuštěním taxíků na centrální plochu moravské metropole město nepočítá.

Zhruba stovka šoférů se včera sešla u chátrajícího stadionu Za Lužánkami. Na shromáždění sdělili požadavky, které mají k městu. Vadí jim údajná nedostatečná regulace Uberu, Boltu a dalších soukromých dopravců ze strany magistrátu, špatná komunikace s úřadem a také současné opatření radnice. Město na začátku prázdnin zakázalo zatím dočasně na tři měsíce taxíkům vjezd na náměstí Svobody. 

Vnímáme, že provozovatelům se současné opatření nelíbí. Náměstí Svobody bylo ale jen jedno z několika stanovišť taxi služby. Máme za to, že služba je pro občany stále dostatečně zachována i do budoucna, protože ostatní stanoviště se nachází v blízké vzdálenosti. Systém budeme sice vyhodnocovat na konci září, ale já osobně se klaním k tomu, že současný režim zachováme,“ řekla Drbně primátorka Brna Markéta Vaňková

Nebyl čas

Primátorka se rovněž vyjádřila k tomu, proč pozvánku na parkoviště před bývalý fotbalový stadion Zbrojovky nepřijala. „Neměla jsem dostatečný časový prostor k tomu, abych se s provozovateli taxi služby osobně setkala. Vše vyřizuje radní pro dopravu Petr Kratochvíl, který se zástupci opakovaně hovořil. Myslím si, že komunikace z úrovně Brna je proto dostatečná a není nezbytně nutné, abych tuto záležitost já osobně řešila,“ dodala Vaňková.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Michal Šťastný, ODS

Štítky Brno, Vaňková, Taxikáři, Protest, radnice, Markéta Vaňková, ODS, Náměstí Svobody, Uber, Fotbalový stadion Za Lužánkami

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na náměstí Svobody s vámi nepočítáme, vzkazuje primátorka Brna taxikářům  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.