Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Fotbalové Rokycany baví internet. Divizní klub si založil Twitter před pohárovým zápasem s Libercem

Los druhého kola MOL Cupu přisoudil Slovanu divizního soupeře z Rokycan. Na tom by nebylo nic zvláštního, jenže Rokycany zápas pojaly ve velkém stylu, založily si svůj oficiální twitterový účet a na něm baví svými vtipnými a originálními tweety, což ocenil i soupeř z Liberce.

„Když k nám v Mol Cupu přijede ten ligový Slovan Liberec, tak holt zakládáme Twitter, ať to má nějakou kulturu. Jinak hrajeme divizi,“ stojí v představení twitterového účtu, který vznikl jen před pár dny.

A právě ironie a nadsázka účet zdobí a přitahuje sledující, kterých už mají rokycanští fotbalisté přes tři tisíce. Co příspěvek, to perla. „Víme, že FC Slovan Liberec bude v MOL Cupu asi mírným favoritem, ale rozhodně půjde o střetnutí dvou naprosto vyrovnaných klubů,“ stojí v jednom z prvních příspěvků. A vyrovnanost dokládá srovnáním, že obě města mají rozhlednu, hráče jménem Stejskal a z obou měst je to přesně 290 kilometrů do Brna.

Další důkaz originality rokycanského twitterového účtu? „Máme tady top akci pro fanoušky z Rokycan. Všichni, kteří bydlí v Liberecké ulici a prokáží se občanským průkazem, mohou přijít na náš pohárový zápas s Libercem zdarma,“ láká klub fanoušky na utkání s prvoligovým týmem. Jenže věc má háček, v Rokycanech žádná Liberecká ulice není, což je vysvětleno v přiložené fotografii.

Twitter FC Rokycany vede podle webu sport.cz jeden z trenérů klubu. „Účet spravuje jeden z našich mládežnických trenérů, který si však přeje zůstat v anonymitě. Chce pomoci s propagací zápasu s Libercem," uvedl pro server sekretář divizního týmu Václav Moulis.

Účet rokycanského klubu vzbudil na Twitteru velký ohlas, okomentovala ho už řada lidí. „Vy jste fakt boží, tohle mě fakt baví,“ uvedl například herec Ladislav Hampl, který je velkým fanouškem libereckého Slovanu.

„Národní pohár je soutěž, kdy se k sobě nalosují kluby z několika úrovní dohromady. Profíci tak hrají proti amatérům. Většinou sice vyhrajou, ale aspoň je sranda. Rokycany se na svůj velký den těší tak moc, že si založili Twitter a i když tým je divizní, účet je to prvoligovej,“ přidala zase reportérka České televize Darina Vymětalíková.

Rokycany během pár dní zaujaly také například tweetnutím sestavy, která vyběhne proti Slovanu. „Máme oproti Liberci tu nespornou výhodu, že můžeme sledovat jeho zápasy, rozestavení hráčů na hřišti a tak dál. Aby to bylo úplně fér, tak také odkryjeme naše karty,“ píše rokycanský správce účtu k sestavě, která je tvořená stavbyvedoucím, zámečníkem nebo učitelem a programátorem.

Pobavené reakce vzbudil i rokycanský otevřený trénink. „Na 20 minut jsme dnes otevřeli trénink A-týmu pro média a veřejnost. Po uplynutí 20 minut jsme ho ponechali otevřený, protože nikdo nepřišel.“

Povedenou prezentaci ocenil i soupeř Rokycan Slovan Liberec. „Kreativní způsob, jakým přistoupili Rokycanští k propagaci nadcházejícího pohárového souboje na Twitteru, oceňujeme a s chutí se do této hry občas zapojujeme. Pokud z toho bude náš soupeř profitovat jak na vstupném ze zápasu, tak větším dosahem v online prostředí, budeme jen rádi,“ řekl Drbně ředitel komunikace Slovanu Tomáš Čarnogurský.

Podle něj mají podobné pohárové zápasy své kouzlo. „První kola domácího poháru mají své kouzlo právě v možnosti střetávání amatérských a profesionálních týmů, které může přispět k většímu zájmu o fotbal i v menších městech," doplnil.

Zápas druhého kola MOL Cupu mezi Rokycany a Slovanem se hraje ve středu 14. září od 17 hodin.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Koláž Liberecké Drbny, twitter FC Rokycany

Štítky slovan liberec, fotbal, Rokycany, pohár, Twitter, FC Slovan Liberec, MOL Cup, twitterový účet, trénink, Ladislav Hampl, FC Zbrojovka Brno, Česká televize

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalové Rokycany baví internet. Divizní klub si založil Twitter před pohárovým zápasem s Libercem  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.