Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V bazénu nám bude zima, bojí se brněnské akvabely kvůli cenám energií

Nejen velké sportovní kluby trápí současné zdražování energií. Před rostoucími cenami a studenými bazény se třesou i menší spolky, například úspěšný tým akvabel TJ Tesla Brno. Plaveckému bazénu na v městské části Lesná totiž hrotí snížení teploty.

Sportovci se děsí podzimu, se kterým přijde i další nárůst cen energií. „K provozním změnám zatím nedošlo. Krizová opatření, mezi která patří například snižování teploty vody, jsou ale v podzimních a zimních měsících reálnou hrozbou. Podmínky pro reprezentanty i veřejnost chceme ale zachovat co nejlepší,“ uvedl ředitel TJ Tesla Brno Zbyněk Pospíšek.

O teplotu bazénu se strachují nejen plavci, ale také akvabely z klubu TJ Tesla, které v poslední době sbírají úspěch za úspěchem. Letos v srpnu na mistrovství Evropy v Římě vybojovaly dvanácté místo ve vystoupení dvojic. „Naše sportovkyně jsou nyní vážnými kandidátkami na olympiádu v Paříži. Aby byly připravené, tak musí mít vhodné podmínky k tréninku. Proto doufáme, že se vyhnou tréninku vodního tance v neoprenech,“ uzavřela trenérka brněnských akvabel a pětinásobná olympionička Soňa Bernardová.

Potřebujeme peníze

Ředitel klubu také uvedl, že bez větší podpory města se sportoviště neobejdou. V minulých letech je radnice podpořila téměř dva a půl miliony korun. Letos prý potřebují dvojnásobek. Příjmy z pronájmů totiž náklady na provoz nepokryjí. Vzhledem rekonstrukci plavečáku v Lužánkách má ale Tesla výhodu a čeká větší nápor návštěvníků.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Synchro Tesla

Štítky Bazény, energie, akvabely, TJ Tesla Brno, synchronizované plavání, bazén, Lesná, Tesla Motors, Letní olympijské hry 2024, Evropa, Řím, Soňa Bernardová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V bazénu nám bude zima, bojí se brněnské akvabely kvůli cenám energií  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.