Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nekouřím, nepiju a mám hnízdo bez dotací, tvrdí opeřený kandidát na prezidenta z Brna

Do prezidentského souboje míří nečekaný kandidát brněnský krkavec Edvard. Pro opeřence sbírají podpisy umělci z Brna, kteří ptáka slavnostně představili na tiskové konferenci. Kandidaturu neberou jako recesi. Okřídlenec hledá podporu mezi senátory, poslanci i veřejností.

Černý opeřenec Edvard K. představil na konferenci své priority. Mluvil prostřednictvím tajemného hlasu ze zákulisí. „Mám pocit, že jsme v přímé volbě prezidentů už dvakrát šlápli vedle a místo správné cesty pořád dokola objímali dubisko. Objímat dubisko už nechci,“ uvedl pták, který za vzor považuje Havla s Masarykem. 

Jako své přednosti uvedl, že nekouří, nepije, nehromadí věci. Nikdy nikoho neudal, nic nenahlásil, nepodepsal a pak toho nelitoval. Nemá žádný majetek, jen hnízdo, které si postavil sám a bez dotací. „Jsem navíc jeden z mála, kdo se ještě nesetkal s panem Redlem,” upozornil kandidát na aktuální korupční kauzu Dozimetr. 

Opeřenec přiznal, že žádný konkrétní volební program zatím nemá. Rozhodně prý neslíbí hory doly. Správný prezident podle krkavce dohlíží, zda se kolečka v hodinovém stroji státu točí správně. Poradí, zeptá se, pochválí nebo se zamračí. „Nepotrpím si na potřásání rukou, netrvám na hnízdění v Lánech a na zahraniční cesty nebudu využívat vládní letku,“ vyjádřil se krkavec k hradnímu protokolu.

Kdo za kandidaturou ptáka stojí pořadatelé nesdělili. Krkavcův hlas, který se ozýval ze zákulisí, přítomné přesvědčoval, že za vším stojí sám. Moderátor tiskové konference herec Alan Novotný ale odmítl, že by se jednalo o recesi. 

Krkavec Edvard obhajoval kandidaturu tím, že se o funkci může ucházet každý a vyzval k návštěvě jeho webové stránky, kde jsou dostupné podpisové archy, které mu pomohou doletět až na Pražský hrad. Obdivovatelé se místo stánků dočkají petičních hnízd. 

V závěru tiskové konference byl kandidát zřejmě společensky unaven, jelikož si ulevil během státní hymny. Moderátoři chování omluvili se slovy, že si krkavec nepotrpí na lidskou etiketu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Barbora Dohnalová

Štítky Krkavec, kandidát, prezident, prezidentské volby, Brno, hnízdo, ptáci, tisková konference, Akce Dozimetr, Alan Novotný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nekouřím, nepiju a mám hnízdo bez dotací, tvrdí opeřený kandidát na prezidenta z Brna  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.