Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Muž si v pražském metru fotil rozkroky žen. Podle policie jde jen o přestupek

Dvě ženy nahlásily pražské policii případ obtěžování, kdy jim na schodech v metru pod sukni strčil neznámý muž mobilní telefon a fotil je. Incident nejdříve popsala na sociální síti influencerka Aneta Chroustová, poté se přidaly další. Na případ na svém webu upozornil Seznam Zprávy.

Když se žena proti muži ohradila, ještě jí vynadal

Celou situaci popsala v půlce července Aneta Chroustová na svém instagramovém profilu. Vyjížděla z metra po eskalátoru na Palackého náměstí, když k incidentu došlo.

„Poslední tři schody předtím, než jsem vystoupila, jsem ucítila, že se mě něco dotklo mezi stehny. Okamžitě jsem se otočila a zjistila jsem, že muž, který byl předtím dva metry za mnou, je teď patnáct centimetrů ode mě a v ruce svírá mobil,“ uvedla Aneta Chroustová pro Seznam Zprávy.

„Fotil si nebo točil. Okamžitě jsem po něm vystartovala, žduchla jsem do toho telefonu a začala jsem řvát jestli se zbláznil, co je to za úchyla. Chlap vzal nohy na ramena a ještě po mně nadával, co mu žduchám do mobilu, který stál dvacet tisíc,“ svěřila se Chroustová na Instagramu.

Chování muže ji natolik vystrašilo, že volala příteli, ať ji jde vyzvednout na zastávku.

Po zveřejnění se jí ozvaly další ženy s podobnou zkušeností

Incident pak šla na nahlásit na policii na Smíchově, kde ji vyslechly ji dvě policistky. „Ocenily to, že jsem přišla. Do třiceti dnů mají dát vědět písemně nebo telefonicky o tom, jak se případ vyvíjí,“ řekla Chroustová na Instagramu.

Když svůj příběh zveřejnila na sociálních sítích, ozvaly se jí další ženy, kterým pravděpodobně tentýž muž udělal to stejné.

„Tento pán mě obtěžoval taky! Asi před dvěma měsíci, když bylo teplo na šaty, tak mi taky fotil pod sukní. Já ho potkala na Chodově na schodech. Doteď mám osypky, když si vzpomenu,“ napsala jí jedna z poškozených. Dodala, že od té doby nosí pod šaty kraťasy.

Další ženy hlásily obtěžování z Václavského a Staroměstského náměstí a zastávky Želivského. „Už chodím jen s přítelem nebo kamarádkami,“ svěřila se další. Jak sdělila naší redakci, celkem se Chroustové ozvalo šest žen.

Na policejní stanici však podle mluvčího Jana Daňka přišly případ ohlásit jen dvě ženy. „V tuto chvíli víme pouze o dvou případech, kterými se zabýváme pro podezření ze spáchání přestupku a věc je zatím v prověřování. Muže se zatím vypátrat nepodařilo,“ uvedl pro redakci Pražské Drbny Jan Daněk.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Aneta Chroustová, koláž Drbny

Štítky žena, policie, sukně, rozkrok, fotky, Aneta Chroustová, Praha, metro, schodiště, Instagram, Seznam Zprávy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž si v pražském metru fotil rozkroky žen. Podle policie jde jen o přestupek  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.