Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Místopředseda Senátu Růžička podal podnět kvůli Doubravovi na Krymu

Místopředseda Senátu Jiří Růžička (klub STAN) podal podnět senátnímu mandátovému výboru k prošetření kvůli jednání senátora Jaroslava Doubravy (za Severočechy) na Ruskem okupovaném Krymu. Doubrava se tam podle informací Deníku N setkal se šéfem tamní ruské administrativy Sergejem Aksjonovem. Podle Růžičky je toto setkání nepřípustné. Rusko okupuje ukrajinský Krym od roku 2014 a od února vede proti Ukrajině útočnou válku.

"Dávám podnět Mandátovému a imunitnímu výboru Senátu k prošetření. Že senátor Doubrava odjel v době války na dovolenou na Krym je zvrhlé, ale že jedná s šéfem ruské okupační správy je nepřípustné. Je členem Senátu, který opakovaně odsuzuje válku, kterou na Ukrajině vede Rusko," uvedl Růžička na twitteru. Jedním z místopředsedů výboru je však sám Doubrava.

Doubrava podle oficiální zprávy krymského parlamentu uvedl, že zastupuje "mnoho obyčejných Čechů, kteří nepodporují politiku své vlády", i podnikatele, kteří chtějí obchodovat s Krymem navzdory sankcím. Svými proruskými aktivitami a podporou kroků ruského prezidenta Vladimira Putina je Doubrava známý. Názor nezměnil ani poté, co 24. února ruská armáda vpadla na Ukrajinu.

Doubrava byl v Senátu opakovaně proti usnesením, která se týkala rusko-ukrajinské války. Jako jediný senátor v dubnu hlasoval proti stanovisku, podle kterého musí Rusko nést následky za rozpoutání války proti Ukrajině včetně platby reparací a ruští představitelé, kteří jsou odpovědní za válečné zločiny, musí být postavení před soud a potrestáni. V červnu Doubrava nepodpořil usnesení, v němž Senát apeloval na členské státy EU, aby udělily Ukrajině status kandidátské země.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto telegramový účet Sergeje Aksjonova

Štítky ČR, Rusko, Ukrajina, senát, Krym, imunita, Doubrava, Jaroslav Doubrava, Jiří Růžička, válka, Sergej Valerjevič Aksjonov, Starostové a nezávislí, Deník N

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

IVAN FILIPEC

Já myslím, že je to bezpředmětné, naše volena vláda se stará o Ukrajince, o Německou ekonomiku a na občany kašle. Vede válku s Ruskem přes Ukrajinu, tím že dodává zbraně a vše se vymstí a vrátí, Maďarsko, Bulharsko budou mít čim topit a my tady zmrzne. vyrábíme elektřinu za 25 halířů. kupujeme ji za 18,- Kč, Francouzi za 2,- Kč i Němci ji mají levnější. ODS to v minulosti rozprodala a teď to svádí na Babiše, přitom to vlastně je vina ODS. To pan Fialka nechce vidět, tahle vláda by měla být postavena před soud pro vlastizradu, pomáhá všem a sobě, na nás občany kašle zvysoka. lidé už ztráci trpělivost.

Pondělí, 8. srpna 2022, 17:47Odpovědět

Místopředseda Senátu Růžička podal podnět kvůli Doubravovi na Krymu  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.