Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Volný čelí i nadále obžalobě za ivermektin, žalobce uspěl se stížností

Bývalý poslanec Lubomír Volný (Volný blok) čelí i nadále obžalobě za šíření poplašné zprávy o léku ivermektin. Státní zástupce totiž uspěl se stížností proti rozhodnutí soudu, který mu případ vrátil k došetření. Na dotaz to dnes uvedl mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Aleš Cimbala.

O vrácení obžaloby původně rozhodl Obvodní soud pro Prahu 7, pražský městský soud ale následně toto rozhodnutí v neveřejném zasedání zrušil. "Stav věci je nyní takový, že přetrvává stav podání obžaloby k nalézacímu soudu," popsal mluvčí. Městský soud se podle něj neztotožnil se závěry obvodního soudu, které se týkaly toho, v jaké míře má soud chránit osoby zasažené podáním obžaloby.

Ivermektin se obvykle používá jako antiparazitikum, v Česku není registrovaný. Volný přípravek propagoval k léčbě covidu-19. Někdejší poslanec ve svém příspěvku na sociální síti tvrdil, že se chystá spiknutí, jehož cílem je znevěrohodnění léku prostřednictvím zabití pacientů. "Podle mých informací se připravuje plán na diskreditaci ivermektinu pomocí úmrtí (tedy vraždy) několika pacientů, kteří jej budou užívat," napsal.

Volný se dostal do Sněmovny jako kandidát SPD, později hnutí opustil a vystupoval jako nezařazený poslanec. Policie požádala o jeho vydání ke stíhání loni v květnu. Sněmovna ale o žádosti do podzimních voleb nerozhodla. Podle kuloárových informací se většina poslanců obávala toho, že Volný by situaci využil k dlouhým projevům. Volný poté místo v dolní komoře neobhájil, a přišel tak o imunitu.

Policie zkoumala také Volného výroky ohledně ruské invaze na Ukrajinu, které rovněž sdílel na sociálních sítích. Mimo jiné v nich obdivoval ruského prezidenta Vladimira Putina a ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského označil za masového vraha. Policisté případ odložili s tím, že vyjádření nebyla trestná.

Za šíření poplašné zprávy hrozí v základní sazbě až dva roky vězení. Při spáchání činu prostřednictvím hromadného informačního prostředku se sazba zvyšuje až na tři roky.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook.com/Lubomír Volný

Štítky ČR, soud, koronavirus, Volný, ivermektin, Lubomír Volný, Volný blok, Městské státní zastupitelství v Praze, Městský soud v Praze, Poslanecká sněmovna ČR, Vladimir Vladimirovič Putin, Praha, Volodymyr Zelenskyj, Česko, ruská invaze na Ukrajinu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

IVAN FILIPEC

Každý si musí rozhodnou sám, mám lékaře, který zásadně odmítá proti kovidu očkování, vždyť oni sami nevědí, co to udělá do budoucna. Dnes umírá hodně mladých skoro více než senioru po sedmdesátce.

Středa, 3. srpna 2022, 13:41Odpovědět

IVAN FILIPEC

Bohu dík, opravdu vyléčí kovid, víme o mnoha lidech, které zachránil od nemocnice a dneska jsou bez problému, taky na nemoc působí GNOPRINOSIN, nastartuje vám hlavně imunitu a nemoc lehce pomine. IVERMEKTIN pomohl mnoha lidem od těžkého průběhu a dnes jsou bez problému. Naopak mnoho onemocněných a léčených až při těžkém průběhu má dnes značné zdravotní potíže, to se týká i mnoha očkovaných, zápaly plic, srdeční potíže, dušnost, bolesti kloubů, dna a další.Bohužel to postihlo mnoho známých, všichni, co se očkovat nenechali, jsou dnes bez problému. I Němci přiznali že hodně lidí zemřelo na následky očkováni. To není tajné, jen se to nesmí oficiálně zveřejňovat.

Středa, 3. srpna 2022, 13:38Odpovědět

Volný čelí i nadále obžalobě za ivermektin, žalobce uspěl se stížností  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.