Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Podvodníci našli další způsob, jak ukrást peníze. Okopírovali stránky internetového bankovnictví

Vynalézavost podvodníků, kteří okrádají lidi o peníze přes internet, nezná mezí. Nyní přišli s novým způsobem, který je podle policie zatím nejnebezpečnější, se kterým se setkali. Podvodníci totiž okopírovali web, prostřednictvím kterého se lidé přihlašují do internetového bankovnictví. Aniž by něco tušili, přes falešné stránky předají podvodníkům své přihlašovací údaje. Pak už stačí jen se přihlásit na oficiálních stránkách a ukrást z účtu peníze, které jsou mnohdy celoživotními úspory poškozených.

O novém způsobu podvodů informovali dnes na svém webu jihočeští policisté. Hlavní roli v celém případu hrají internetové stránky bank, prostřednictvím kterých se lidé přihlašují ke svým účtům. Podvodníci je okopírovali tak, že je téměř nemožné je rozeznat od těch skutečných.

Pokud patříte mezi ty, kteří se do internetového bankovnictví přihlašují zadáním názvu banky se slovy „internetové bankovnictví" do vyhledávače a kliknete na první odkaz, který se vám zobrazí, cílí tito podvodníci právě na vás.

„Pachatelé vytvoří stránku s možností přihlášení se do internetového bankovnictví, která je na první, možná i druhý pohled naprosto k nerozeznání od té skutečné. Lidem tak nepřijde vůbec nic podezřelé a jako mnohokrát předtím vyplní své přihlašovací údaje. Po jejich vyplnění však nepřichází očekávané přihlášení se k jejich bankovnictví, ale zobrazí se stránka, která oznamuje, že došlo k jakési chybě. V průběhu toho, co se lidé snaží zjistit, kde se stala chyba, se z nich rázem stává poškozený. Pachatelé už totiž využili údaje k přihlášení se k jejich bankovnictví a okrádají, nebo je již okradli o peníze,“ vysvětlil princip celého podvodu policejní mluvčí Miroslav Šupík. Právě tímto způsobem přišli v uplynulých dnech na Českobudějovicku o peníze dva lidé. Celková škoda dosáhla bezmála 285 tisíc korun.

Jak ale přijít na to, jestli se nenacházíte na falešných stránkách? Poznáte to díky doménám, které se od těch skutečných liší, a to buď zněním nebo jen délkou. Policie proto radí, aby se lidé přihlašovali k účtu pouze skrze oficiální aplikace bank. 

„V případě, že mobilní aplikace nevyužíváte, buďte při vyhledávání opatrní a přihlašujte se jen přes oficiální internetové stránky banky. Oficiální název internetové stránky banky si mohou lidé zjistit například na pobočce nebo na infolince,“ uzavřel mluvčí.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky krimi, podvod, policie, internetové bankovnictví, peníze, banka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodníci našli další způsob, jak ukrást peníze. Okopírovali stránky internetového bankovnictví  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.