Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Hlubuček se vzdal všech funkcí ve STAN, náměstkem primátora zůstává

Obviněný náměstek pražského primátora Petr Hlubuček rezignoval na všechny stranické funkce včetně pozice na kandidátce STAN pro podzimní volby do zastupitelstva, kde figuroval na třetím místě. Ve funkci náměstka primátora prozatím zůstává, i když ho straničtí kolegové i primátor Zdeněk Hřib (Piráti) vyzvali k odstoupení. Vyplývá to z dnešního vyjádření lídra kandidátky STAN a náměstka primátora Petra Hlaváčka (Spojené síly pro Prahu) a stanoviska krajského výboru pražské organizace STAN. Policie obvinila Hlubučka a dalších deset lidí v souvislosti s hospodařením pražského dopravního podniku (DPP). Jsou podezřelí z korupce a účasti na organizované skupině.

"Petr Hlubuček rezignoval na veškeré stranické funkce včetně své pozice na kandidátce. Politika je služba veřejnosti, městu a státu, nikoliv příležitost pro osobní obohacení. Budu se vás snažit přesvědčit, že to platí a platit bude. Teď je klíčové začít u sebe," napsal večer na twitteru Hlaváček. Na dotaz doplnil, že kromě místa na kandidátce Hlubuček rezignoval na funkci šéfa pražské organizace i člena celostátního předsednictva STAN. Hlaváček během dne uvedl, že pokud Hlubuček neodstoupí z rady i z kandidátky, nebude jako volební lídr hnutí v metropoli pokračovat.

Hnutí STAN večer Hlubučkovi pozastavilo členství a předsednictvo ho kvůli obvinění vyzvalo k rezignaci na funkci náměstka primátora i dalších pozic, v nichž reprezentuje STAN. Hlubuček se už vzdal členství v dozorčí radě DPP.

Krajský výbor STAN v hlavním městě dnes vzal na vědomí Hlubučkovu rezignaci na stranické funkce. "Ačkoliv ctí presumpci neviny a z řady předchozích příkladů ví, že i obviněný a trestně stínaný politik může své jméno před soudem očistit, pokládá v této situaci za jediné řešení rezignaci Petra Hlubučka na funkci náměstka a člena Rady hlavního města Prahy," shodl se výbor ve stanovisku. Pražskou organizaci hnutí do volebního sněmu povede první místopředsedkyně Jana Plamínková.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Praha.eu

Štítky ČR, správa, MHD, kriminalita, STAN, Dopravní podnik hl.m.Prahy, Praha, Starostové a nezávislí, Petr Hlubuček, Dopravní podnik hl. m. Prahy, Petr Hlaváček, Zdeněk Hřib, Česká pirátská strana, Spojené síly pro Prahu, Jana Plamínková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hlubuček se vzdal všech funkcí ve STAN, náměstkem primátora zůstává  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.