Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Aktivisté ukázali drsné video z jihomoravských jatek. Tahají prasata za uši a bijí je, zlobí se

Pozdvižení u části společnosti způsobili aktivisté hájící práva zvířat, kteří ukázali na internetu záběry z jatek v Hraběticích na Znojemsku. Na zhruba pětiminutovém videu jsou k vidění pracovníci, kteří kopou do prasat či krav. Společnost uvedla, že žádné zákony nikdo neporušil, záběry pořídil někdo nelegálně a předala případ policii.

Sestříhaná nahrávka se objevila na internetu včera večer. Zveřejnila ji aktivistická skupina Zvířata nejíme, jež se zasazuje o lepší zacházení se zvířaty. Záběry například ukazují, jak pracovník tahá lanem za nohu prase do budovy jatek. Nepoddajnému vepři se ale nechce, za což mu zaměstnanec adresuje několik nadávek. Při dalších scénkách dostává další vepř doslova za uši a schytává kopance či rány tyčí.

Záběry byly pořízeny v průběhu několika měsíců, což dokazuje, že brutální zacházení zaměstnanců se zvířaty je tam běžnou normou. Video nám zaslal anonymní zdroj,“ sdělil Drbně Lukáš Vincour z iniciativy Zvířata nejíme. 

Manipulační záběry

Redakce oslovila také dotyčnou společnost, která nařčení aktivistického uskupení odmítá. „V tuto chvíli se odmítám k celé záležitosti vyjadřovat. Našli jsme v objektu štěnici, kterou jsme předali stejně jako celý případ policii. Záběry jsou staré a neodpovídají skutečnosti,“ sdělil zástupce firmy, který se odmítl představit. 

Na dotaz, zda s dotyčnými lidmi, kteří vystupují v záznamu dále jednal, uvedl, že si udělal ve svém podniku pořádek. Navíc řekl, že firma neporušila žádné zákony. „Jsou to mladá děcka, která tráví čas tím, že proti něčemu protestují,“ uvedl na adresu na aktivistů, kteří se dnes vydali na místo demonstrovat proti výrobě. 

Aktuálně stojí před jatkami zhruba dvacítka protestujících. Na akci dohlíží policie. „Hlídky monitorují situaci. Kolem deváté hodiny už postupně demonstranti opouštěli místo,“ popsal mluvčí policistů David Chaloupka

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zvířata nejíme

Štítky Aktivisté, Zvířata, Jatka, Prase, policie, okres Znojmo, Hrabětice, Lukáš Vincour

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aktivisté ukázali drsné video z jihomoravských jatek. Tahají prasata za uši a bijí je, zlobí se  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.