Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

SPD a Trikolóra jdou do komunálních voleb v Olomouci společně. Jméno lídra zveřejní později

SPD a Trikolóra budou v nadcházejících komunálních volbách v Olomouci kandidovat společně. Obě strany už vybraly také lídra kandidátky, jeho jméno však zveřejní později. SDP má v současné době v olomouckém zastupitelstvu dva členy.

"Je to pravda, vyslyšeli jsme hlasy, aby se vlastenecké strany spojily. Jméno lídra v tuto chvíli zveřejňovat nemohu, ale zveřejníme ho v nejbližší době," potvrdil spojení SPD a Trikolóry místopředseda olomoucké SPD a městský zastupitel Martin Jirotka.

Z Olomouce pochází předsedkyně Trikolóry Zuzana Majerová. Na dotazy zatím nereagovala.

SPD má v olomouckém pětačtyřicetičlenném zastupitelstvu v současné době dva lidi, v posledních komunálních volbách kandidovala společně s SPOZ, se kterou vytvořila tříčlenný klub.

Ostatní politické formace v Olomouci své lídry již představily. Post primátora bude obhajovat Miroslav Žbánek (ANO), koalici Spolu podepsali zástupci ODS, KDU-ČSL a TOP 09, lídrem bude primátorova náměstkyně Markéta Záleská (ODS). Hnutí STAN vytvoří pro komunální volby v Olomouci společnou kandidátku se Zelenými, v čele stane olomoucká zastupitelka a vysokoškolská pedagožka Andrea Hanáčková (STAN).

Společně budou o přízeň voličů v zářijových volbách do olomouckého zastupitelstva usilovat také hnutí ProOlomouc a Piráti, lídrem bude olomoucký zastupitel Tomáš Pejpek (ProOlomouc). Hnutí spOLečně povede do voleb primátorův náměstek Otakar Bačák, KSČM do čela kandidátky vybrala Liběnu Večeřovou.

Své lídry v poslední době oznámily také některé strany v dalších městech Olomouckého kraje. 

Lídrem ANO v Šumperku se stal ředitel obecně prospěšné společnosti v sociálních službách Pontis Miroslav Adámek, který je zároveň od roku 2018 senátorem za šumperský obvod. "Pozici lídra hnutí ANO a nezávislí jsem přijal s pokorou, ale i s velkým odhodláním. Pokud získáme dostatečnou podporu od voličů, jsem připraven přijmout zodpovědnost a vést radnici," uvedl Adámek.

V Prostějově mají jasno Piráti. Do voleb je povede vysokoškolský pedagog, zaměstnanec ministerstva pro místní rozvoj a prostějovský rodák Jan Mochťák. "Do letošních voleb půjdeme samostatně, věřím tomu, že máme letos velkou šanci na úspěch. Prostějov dlouhodobě stagnuje, magistrát neřeší podstatné problémy a dělá nelogická rozhodnutí," uvedl Mochťák.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Anna Skopalová

Štítky SPD, Trikolóra, koalice, komunální volby, lídr, Olomouc, Svoboda a přímá demokracie, Trikolóra hnutí občanů, Sudetoněmecká strana, ANO 2011, volby, ODS, Martin Jirotka, Zuzana Majerová Zahradníková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SPD a Trikolóra jdou do komunálních voleb v Olomouci společně. Jméno lídra zveřejní později  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.