Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

VIDEO: Na Barrandovském mostě už se frézuje, doprava je omezena. Podívejte se přímo na místo

Dnes ráno v Praze naplno začaly nejdiskutovanější opravy za posledních několik let. Dělníci se pustili do frézování silnice na Barrandovském mostě. Už ve středu se začne bourat jeden z nájezdů na most. Policie naší redakci potvrdila, že omezení dopravy na Barrandovském mostě nezpůsobuje žádná závažnější zdržení v dopravě v hlavním městě.

„Na mostě se muselo sundat zábradlí a svodidla a začíná frézování vozovek až na nosnou konstrukci mostu“

Rekonstrukce Barrandovského mostu je rozložena do několika let, letos potrvá 110 dní. V tomto roce vyjdou práce na 594,5 milionu korun.

Už v sobotu začaly na mostě přípravné práce, technika na most dorazila v neděli. Dnes ráno začali silničáři odstraňovat povrch silnice v pravém jízdním pruhu směrem do Braníku a také z nájezdové rampy ze Strakonické ulice. K demolici této rampy dojde už ve středu, kdy dělníci zároveň začnou opravovat římsy na mostě.

„Na mostě se muselo sundat zábradlí a svodidla a začíná frézování vozovek až na nosnou konstrukci mostu. Zároveň začíná demolice svodidlových zídek a postupně také říms tak, aby celé příslušenství mostu včetně vozovkového souvrství bylo odstraněno a mohla být shora sanována nosná konstrukce," uvedl pro ČTK náměstek ředitele Technické správy komunikací Josef Richter.

Dopravní situace je zatím relativně klidná

Přes Barrandovský most projede denně 144 tisíc aut, a tak se čekalo, že omezení dopravy v tomto místě, způsobí zmatky nebo dopravní zácpy na objízdné trase. Dopravní situace přímo na místě však byla dnes ráno relativně klidná. „Neevidujeme žádné výrazné dopravní problémy v souvislosti se zahájením oprav Barrandovského mostu,“ řekl naší redakci dnes ráno policejní mluvčí Jan Daněk a dodal, že policie komplikace očekává a je na ně připravena.

Kolony pomalu jedoucích aut ve směru do centra se vytvořily dnes kolem sedmé hodiny ráno ve Strakonické ulici. Silnější provoz oproti normálu byl v ranní špičce naopak na objízdných trasách. Omezen bude jeden jízdní pruh na podjezdu pod mostem a práce budou probíhat deset dní. „Očekáváme, že prvních deset dní bude na Strakonické nejkomplikovanější situace. Během této doby dojde ke zbourání a pruh se zase obnoví,“ uvedl už dříve na tiskové konferenci náměstek pro dopravu Adam Scheinherr (Praha sobě).

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Ivo Spisar

Štítky oprava, doprava, most, Barrandovský most, Praha, Adam Scheinherr, Josef Richter, Technická správa komunikací hl. m. Prahy, Braník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Na Barrandovském mostě už se frézuje, doprava je omezena. Podívejte se přímo na místo  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.