Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Petr Pavel nebude kandidovat na prezidenta, pokud se objeví silnější kandidát se stejnou vizí

Generál Petr Pavel na svém twitterovém účtu zveřejnil, že se hodlá vzdát případné prezidentské kandidatury v případě, že se objeví silnější kandidát s podobnou vizí. To samé uvedl také na středeční debatě v galerii 400 ASA v Praze. Dodal také, že oficiální stanovisko ke kandidatuře hodlá oznámit na podzim.

„Do voleb chci jít proto, aby vyhrála vize, ne aby vyhrál generál Pavel. Tou vizí je demokratická a svobodná země, ve které platí pravidla pro všechny stejně. Své rozhodnutí změním, jen pokud před volbami bude kandidát, který bude mít stejnou vizi a zároveň větší šanci vyhrát,“ zveřejnil na svém profilu.

Prezidentská volba se bude konat na začátku příštího roku. Zeman už kandidovat nemůže. Za největší favority jsou dlouhodobě považováni Babiš a někdejší vysoký představitel české armády a NATO Petr Pavel. Ani jeden ještě kandidaturu oficiálně neoznámili.

Celkem mají zájem o účast ve volbách více než dvě desítky kandidátů. Patří mezi ně podnikatelé Karel Janeček, Karel Diviš a Tomáš Březina, prezidentka České asociace povinných Denisa Rohanová, senátor Marek Hilšer, komik Miloš Knor, advokátka Klára Long Slámová, někdejší šéfka Energetického regulačního úřadu (ERÚ) Alena Vitásková nebo šéf hnutí Otevřeme Česko - Chcípl PES Jakub Olbert.

O víkendu Zeman vyzval ke kandidatuře odborového předáka Josefa Středulu, který kandidaturu nevyloučil. Mezi dalšími veřejně známými osobnostmi, které buď projevily zájem kandidovat, nebo o kterých jako možných uchazečích mluví média, jsou třeba bývalá rektorka Danuše Nerudová, senátor Pavel Fischer, předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS), bývalá předsedkyně Sněmovny Miroslava Němcová (ODS) nebo exministr Michael Kocáb.

Komunisté plánují do boje vyslat bývalého místopředsedu Josefa Skálu. Další strany a hnutí oznámí své kandidáty v příštích měsících.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Armáda ČR

Štítky prezident, volby, Petr Pavel, kandidatura, Praha, ODS, Energetický regulační úřad, Hnutí PES, NATO, Andrej Babiš, Miloš Vystrčil, Miroslava Němcová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Baron Kocharovski

petr pavel HLEDÁ dalšího KOMUNISTU bez charakteru?! to půjde snadno! stačí navštívit jeho soukmenovce! :-(((

Pátek, 20. května 2022, 11:55Odpovědět

Petr Pavel nebude kandidovat na prezidenta, pokud se objeví silnější kandidát se stejnou vizí  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.