Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nemocnému Dominikovi z Velkých Losin pomohou rockeři. Pořádají benefiční festival

Parta fanoušků rockové muziky se před časem rozhodla pomáhat lidem, ke kterým se štěstí obrátilo zády. Pořádají rockové festivaly a nemocnicím v Olomouckém kraji již věnovali téměř tři sta tisíc korun. Další ročník proběhne na konci května ve Velkých Losinách, výtěžek půjde na pomoc nemocnému Dominikovi z Velkých Losin.

Dominikovo trápení začalo už těsně po narození. Jeho maminka Zuzana se první diagnózu dozvěděla hned při propuštění z porodnice. Dominik měl svalovou hypotonii, která má nepříznivý vliv na pohyb. Ve dvou měsících mu pak lékaři zjistili epilepsii a postupně přibývaly další nemoci.

"Maminka a Dominik trávili hodně času v nemocnici a postupně přibývaly další diagnózy. V jednom roce se dozvěděli výsledky analýz, které prokázaly mutaci jednoho genu. Ta způsobuje všechny potíže – epilepsii, těžkou mentální retardaci, vývojovou poruchu mozku, poruchu zraku a sluchu, postižení všech končetin a další pohybové vady," popisuje členka spolku ROT KART Iva Mužíková.

Výživu dnes Dominik musí přijímat přes zavedenou sondu. "Je to velmi smutný příběh a vlastně i hodně složitý zejména pro maminku Zuzku. Proto jim chceme pomoci, protože ne všechny rehabilitace a další léčba jsou hrazeny ze zdravotního pojištění," vysvětlila Mužíková.

Rockeři již podpořili nemocnice v Šumperku a Olomouci

Na pomoc Dominikovi půjde výtěžek 3. ročníku benefičního festivalu ROT KART FEST, který se bude konat letos 27. a 28. května ve Velkých Losinách na Šumpersku. V minulých letech peníze z festivalů putovaly do několika nemocnic v Olomouckém kraji.

"Jsme velká parta nadšenců do rockové muziky a před pár lety jsme se rozhodli, že se nebudeme jen bavit, ale i pomáhat těm, ke kterým se štěstí a zdraví obrátily zády. Založili jsme proto spolek ROT KART s transparentním účtem a začali," vysvětlila Mužíková.

První dva ročníky festivalů se konaly v areálu Losinka v Rapotíně, letošní třetí ročník se přesunul o kousek dál do Velkých Losin. Z prvního ročníku šlo 70 tisíc korun Plazmaferetickému centru v nemocnici Šumperk a stejná částka dětskému hemato-onkologickému oddělení ve Fakultní nemocnici Olomouc, kde se léčí malí pacienti s poruchou krvetvorby.

Druhý ročník přinesl stejnému oddělení 120 tisíc korun a 30 tisíc korun putovalo opět do Nemocnice v Šumperku. Spolek v této souvislosti spolupracuje také s nadací Šance Olomouc.

ROT KART FEST 2022 Velké Losiny
pátek 27. 5. od 15 hodin
PERSEUS, DONOR, MORAVA, BASTARD, ALŽBĚTA
sobota 28. 5. od 10:30 hodin
PRYOR, LAUTR, LADY KATE, RIMORTIS, OCELOT, PAĹO DRAPÁK (ex METALINDA), PORTA INFERI, FORREST JUMP
čtvrtek 26. 5. 19 hodin
zahajovací předfestivalový večírek
ACUSTIC-ACUSTIC ROCK BAND
Podrobné informace jsou na webu festivalu.
Předprodej vstupenek na ticketlive.cz.
FB skupina.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto archiv ROT KART

Štítky benefice, festival, rock, Dominik, nemoc, pomoc, Velké Losiny, nemocnice, Olomoucký kraj, Nemocnice Šumperk, Olomouc, Fakultní nemocnice Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnému Dominikovi z Velkých Losin pomohou rockeři. Pořádají benefiční festival  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.