Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Aquapark díky technologii odebírá vodu z řeky. Zařízení firmy Wero ji upravuje a vrací zpět

PR článek

Ekonomické a ekologické zpracování vody zajistila jihlavskému aquparku společnost Wero. Technologie vodu odebírá z nedaleké řeky a díky moderním systémům ji po využití vrací zpět v čistší podobě. Denně dokáže zařízení zpracovat až 150 kubíků vody.

Firma se zabývá realizacemi komplexních řešení v oblasti vodního hospodářství a jedno takové již druhým rokem funguje v jihlavském aquaparku. Jde o takzvané ostrovní řešení, při kterém dochází k úpravě vody s důrazem na úsporu financí, ekologii a nezávislost na dodavatelích vody. 

„Surovou vodu odebíráme z blízké říčky Jihlava. Následně ji upravíme a používáme pro krytou bazénovou část,“ popisuje začátek celého procesu Generální ředitel Wero Holding Jaroslav Ďuriš.

Tím však práce celého systému nekončí. Zařízení totiž vodu poté přečistí znovu a následně ji do řeky Jihlavy vrací v čistší podobě než při odebírání. Denně dokáže systém odebrat a upravit až 150 kubíků vody. Firma Wero má při realizaci zakázky na starosti projekci, montáž, instalaci, samotné zprovoznění a financování celého projektu. Zároveň zajišťuje pravidelný servis. 

„Pro nás i klienta je stěžejní, aby byl celý proces ekonomicky výhodnější než v případě odebírání od stávajícího dodavatele. Úspory se realizovaly zejména na straně nákladů na vodné - úspora odběrem vody z místního říčního zdroje řeky Jihlava - a úpravu vlastní vody. Dodatečných úspor se také dosáhlo snížením nákladů na ohřev upravené vody z bazénů,“ vysvětluje Jaroslav Ďuriš. 

Cílem je také menší závislost na monopolních dodavatelích a v neposlední řadě je prioritou ekologické řešení. V případě jihlavské zakázky se totiž snížila energetická náročnost na ohřev vody a zachovává se požadované pH vody při jejím opětovném využití. 

Společnost Wero se zabývá mimo jiné odebíráním a úpravou vody. Kromě jihlavského aquparku společnost realizovala zakázky pro papírny ve Štětí, Lázně Bechyně či Vojenské Lesy a statky ČR. „Mezi hlavní témata, kterými se zabýváme, patří inovativní technologie v oblasti pitné vody, ale i té odpadní,  průmyslové a vody využívané v zemědělství a potravinářství. Zaměřujeme se také na její úpravu tak, aby to naši klienti pocítili mimo jiné na vodném a stočném,“ dodává Jaroslav Ďuriš.

Ohodnoť článek

Štítky wero, aquapark, vody, technologie, řešení, ekonomie, ekologie, Jaroslav Ďuriš, Jihlava, VLS ČR, Lázně Bechyně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aquapark díky technologii odebírá vodu z řeky. Zařízení firmy Wero ji upravuje a vrací zpět  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.