Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Kreml o zprávách o špatném informování Putina: Západ neví, co se děje

Kreml dnes popíral sdělení západních politiků a rozvědek, že ruský prezident Vladimir Putin není svým okolím správně informován o skutečném průběhu války na Ukrajině a dopadech západních sankcí a že mezi ním a ruským vojenským velením proto nyní panuje napětí. Takové dohady podle Putinova mluvčího svědčí jen o tom, že ve Washingtonu ani netuší, co se děje v Kremlu, a to prý budí znepokojení.

"K naší lítostí a dokonce k našemu znepokojení se ukazuje, že ani americké ministerstvo zahraničí, ani Pentagon nedisponují reálnými informacemi o tom, co se děje v Kremlu. Nechápou prezidenta Putina, nechápou mechanismus rozhodování v naší zemi a nechápou styl naší práce," prohlásil mluvčí Dmitrij Peskov podle agentury TASS.

"Nebudí to jen lítost, ale i znepokojení, protože takové naprosté nepochopení vede pouze k chybným rozhodnutím, k ukvapeným rozhodnutím, které mívají velice špatné důsledky," upozornil.

Peskov podle TASS komentoval slova šéfa americké diplomacie Antonyho Blinkena a mluvčí Bílého domu Kate Bedingfieldové, že mezi Putinovými spolupracovníky nejsou lidé, kteří by se odvážili prezidentovi říci pravdu. Obdobně se vyjádřil i ředitel britské zpravodajské služby GCHQ Jeremy Fleming. Mluvčí Bílého domu hovořila s odvoláním na částečně odtajněné poznatky americké rozvědky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Ukrajina, Rusko, útok, invaze, Putin, Moskevský Kreml, Vladimir Vladimirovič Putin, ruská invaze na Ukrajinu, Washington, D.C., Dmitrij Peskov, Bílý dům, Pentagon, Kate Bedingfield, Jeremy Fleming

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kreml o zprávách o špatném informování Putina: Západ neví, co se děje  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.