Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Kontroverzní zápasník Grznár touží po válce a zabíjení v Česku, vyšetřuje ho policie

Ostrými výroky na sociálních sítích dal o sobě znovu vědět plzeňský kulturista, zápasník MMA i neúspěšný kandidát ve sněmovních volbách Filip Grznár. Ve videích popisoval své důvody, proč je válka dobrá i se netajil tím, že se na ni těší a udělá cokoli, aby vypukla i u nás. Tím se dostal do hledáčku policie.

„Těším se na to až v České republice vypukne válka. Má to jednu velkou výhodu – ve válce neexistuje právo. Ve válce můžeš páchat trestnou činnost jako vzteklej, což se mi líbí. Je to sen! Přežijou jen ti nejsilnější. Chci aby v ČR byla válka. Chci ať Rusko přijde na nás. Nebo kdokoli jinej. Mám to totálně v pí*i. Je mi úplně u pr*ele, jestli to zasáhne rodinu. Je mi to úplně jedno! Chci válku,“ říkal na nahrávce z auta, kterou pak umístil na své sociální sítě do takzvaných stories, tedy příspěvků, které po čase opět zmizí.  

Nešlo ovšem o jednorázový zkrat, protože zveřejnil i druhé video, ve kterém mluvil prakticky v tom samém duchu. „Zkrátka a dobře je válka jediná svoboda, protože víš, že můžeš kdykoli chcípnout, ale zároveň víš, že můžeš kohokoliv zabít. A to je prostě dobrý a tuhle svobodu já chci. Chci válku v České republice a udělám pro to všechno,“ kasal se v dalším příspěvku.

Jeho výlevy na sociálních sítích zřejmě skončí dohrou s policií. Podle informací deníku Právo už kriminalisté zahájili proti Grznárovi úkony trestní řízení. Kulturista, trenér a youtuber v jedné osobě se mohl dopustit trestného činu podněcování války či popírání, zpochybňování, schvalování a ospravedlňování genocidia. Ve všech případech mu přitom hrozí několikaleté tresty.

Filip Grznár se pokoušel prosadit i v politice jako trojka na kandidátce hnutí Prameny ve sněmovních volbách. Získal ovšem pouhých 126 hlasů. Problémy se zákonem měl už v minulosti. Před rokem dostal od soudu pokutu za to, že v jednom svém videu schvaloval vraždu Roma v Chomutově z roku 2017.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Instagram Filipa Grznára

Štítky Filip Grznár, válka na Ukrajině, nenávistné výroky, policie, válka, Česko, sociální síť, Rusko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kontroverzní zápasník Grznár touží po válce a zabíjení v Česku, vyšetřuje ho policie  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.