Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Obec Prosenice vyhlásila sbírku pro rodinu oblíbeného strážníka, který náhle zemřel

Obec Prosenice vyhlásila sbírku pro rodinu oblíbeného strážníka Zbyňka Švedika, který předminulou sobotu náhle zemřel. Devětatřicetiletý sportovec vychovával dva kluky, rodina splácí dům a ocitla se v tíživé situaci. Smrt způsobená náhlou zdravotní indispozicí zasáhla celé Prosenice i Přerov.

"Rozhodli jsme se vyhlásit sbírku, protože Zbyněk byl hlavním živitelem rodiny, má dva mladé kluky, splácí se hypotéka a jsou tam náklady na domácnost. Rodině vypadl hlavní příjem," vysvětlil starosta Prosenic na Přerovsku Luboš Zatloukal.

Ihned pro vyhlášení sbírky již začali přispívat první lidé. "Už jsou tam různé částky, ale zatím je ještě dost brzy," podotkl starosta. 

Smrt strážníka zasáhla celé Prosenice i Přerov

Smrt Zbyňka Švedika zasáhla celé Prosenice, ve kterých bydlel, i Přerov, kde působil u městské police. Na sociálních sítích rodině vyjádřilo soustrast k pěti tisícům lidí, téměř pětistovka přidala komentář. Na pohřeb do smuteční síně přerovského městského hřbitova se minulý pátek přišly s oblíbeným strážníkem rozloučit stovky lidí. Rakev z obřadní síně vynesli strážníci, aby svému kamarádovi a kolegovi vzdali poslední hold.

"Zcela nečekaně nás opustil náš kamarád, manžel, táta dvou malých rošťáků, kolega a skvělý strážník, prosenický fotbalový tahoun a absolutně pohodový chlap, který nepodléhal okolním hysteriím a vždy byl majákem pozitivní nálady," vzpomněl zdrcený ředitel Městské policie Přerov Omar Teriaki.

Sbírku již kromě přerovských strážníků podpořila řada lidí. "Po Zbyňkovi zbyla manželka a dva synové. Jeho rodina se ze dne na den ocitla ve velmi složité situaci. Pojďme jí pomoci a pošleme každý aspoň malý příspěvek. Pomůže jim to zvládnout tyhle těžké dny," vyzval například radní Přerova Michal Zácha (ODS).

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Městská policie Přerov

Štítky Zbyněk Švedik, úmrtí, sbírka, rodina, strážník, Přerov, Prosenice, okres Přerov, Michal Zácha, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Vaněk

Očkování už nese své plody?

Čtvrtek, 24. března 2022, 09:36Odpovědět

Obec Prosenice vyhlásila sbírku pro rodinu oblíbeného strážníka, který náhle zemřel  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.