Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Primátor Olomouce Žbánek bude v podzimních volbách obhajovat svůj post

Primátor Olomouce Miroslav Žbánek bude při nadcházejících komunálních volbách jako lídr kandidátky ANO obhajovat funkci v čele radnice. O křeslo prvního muže Olomouce se utká s Pirátem a olomouckým zastupitelem Viktorem Tichákem nebo s vlivným olomouckým podnikatelem Richardem Benýškem, který hodlá usilovat o post lídra ODS.

"Měli jsem už sněm místní organizace a tam jsem byl jednohlasně zvolen za lídra kandidátky a kampaně. Teď bude následovat standardní sestavení kandidátky," řekl Miroslav Žbánek (ANO), který byl primátorem zvolen po komunálních volbách v roce 2018. V Olomouci od té doby vládne koalice vítězného hnutí ANO s ODS, KDU-ČSL a hnutím spOLečně.

Zda budou své funkce obhajovat také primátor Přerova Petr Měřínský (ANO) a primátor Prostějova František Jura (ANO), zatím není jasné.

Kandidáta na primátora v Olomouci již oznámili také Piráti. Stal se jím vysokoškolský pedagog a krajský předseda Viktor Tichák, který je olomouckým zastupitelem a předsedou finančního výboru. Dalším uchazečem může být vlivný olomoucký podnikatel Richard Benýšek. Už loni oznámil, že má ambici stanout v čele olomoucké kandidátky ODS a stát se kandidátem na primátora.

Například v Šumperku bude jedničkou Pirátů a kandidátkou na starostku krajská radní Zdeňka Dvořáková Kocourková. Také v Přerově Piráti vsadili na ženu. Jedničkou a kandidátkou na primátorku zvolili Lenku Jüngling, podnikatelku, lektorku jógy a spolumajitelku kavárny.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Olomouc

Štítky volby, primátor, lídr, ANO, Olomouc, Olomoucký kraj, ANO 2011, ODS, Česká pirátská strana, Miroslav Žbánek, KDU-ČSL, Petr Měřínský, Přerov, František Jura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Primátor Olomouce Žbánek bude v podzimních volbách obhajovat svůj post  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.