Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Student z Kazachstánu zmizel v Praze. Tati, prosím, pomoz mi, byla jeho poslední slova

Oleg Kuzmin, dvacetiletý student z Kazachstánu, se naposledy ozval svému otci 26. února z Karlínského náměstí. Od té doby ho hledá policie i rodina. „Člověk není jehla, aby zmizel v centru Prahy, Evropy, v civilizované zemi, bezpečné pro miliony studentů a turistů z celé planety,“ napsal jeho otec Sergej na Instagramu.

Otec si najal soukromého detektiva

Podle Olegova otce Sergeje, který informace sdílí přes instagramový účet, se mu syn ozval naposledy 26. února ráno, žádal ho o pomoc a stihl mu říct: „Pomoc, táto". Předpokládá, že pak se mu vybila baterie v mobilu.

V pátek šel s kamarády do klubu. 26. února ráno ve 3:47 pražského času, 8:47 podle času v Astaně, mi zavolal. ‚Tati, prosím, pomoz mi‘. Jsou dvě možnosti. Buď byl moc opilý, nebo měl velké bolesti. Možné je obojí, ale těžko se mu mluvilo. Víc se to podobalo tomu, že má velké bolesti,“ říká Sergej Kuzmin ve videu. Otec si najal i soukromého detektiva a snaží se obstarat si víza pro vstup do země.

Jednou z variant je sebevražda

Mluvčí policie redakci potvrdil, že po mladíkovi se stále pátrá. „Provedeným šetřením se policistům podařilo zmapovat pohyb pohřešovaného a nyní probíhají standartní pátrací úkony. Vyšetřovatel je v kontaktu s rodinou prostřednictvím kazašského velvyslance. Kriminalisté prozatím nezjistili, že by se muž stal obětí trestného činu a šetří možnost, že muž mohl spáchat sebevraždu,“ uvedl pro Pražskou Drbnu policejní mluvčí Richard Hrdina.

Oleg je v České republice od roku 2019, studuje na soukromé vysoké škole Ambis a ubytován byl na kolejích Blanice. Je 172 až 175 centimetrů vysoký, střední postavy, má černé oči a černé vlasy. Podle policie není ozbrojený ani nebezpečný. Jakékoliv informace o hledaném volejte na linku 158.

Člověk není jehla, aby zmizel v centru Prahy, Evropy, v civilizované zemi, bezpečné pro miliony studentů a turistů z celé planety,“ napsal Olegův otec Sergej na Instagramu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky pátrání, Oleg Kuzmin, sergej kuzmin, Kazachstán, policie, Praha, Instagram, Evropa, Karlínské náměstí, Nur-Sultan, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Student z Kazachstánu zmizel v Praze. Tati, prosím, pomoz mi, byla jeho poslední slova  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.