Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Když se karta obrátí. Záchranáři v kraji chtějí pomoct kolegovi Honzovi, tátovi šesti dětí, kterému vyhořel dům

Záchranáři Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina (ZZS KV). Jsou tu, aby 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, pomáhali těm, co to potřebují. Někdy se ale karta obrátí a jsou to naopak samotní záchranáři, kteří se ocitnou v tíživé životní situaci a sami potřebují pomoc ostatních. Jako třeba záchranář Honza, kterému se po požáru rodinného domu obrátil život vzhůru nohama.

Dům, ve kterém záchranář Honza, jenž pracuje jako zdravotnický záchranář na výjezdové základně v Humpolci od roku 2015, vyhořel začátkem února.  „Je to hodný kluk, k pacientům se chová velice slušně, vlídně a empaticky. V kolektivu je velmi oblíbený, nikdy nezkazí žádnou legraci. Když potřebuje někdo poradit, pokaždé rád nabídne svou pomoc jak v profesním, tak i v soukromém životě," říká Lenka Pospíšilová, vrchní sestra ZZS KV oblasti Pelhřimov.

Dům po požáru, ve kterém bydlí Honza se svou početnou rodinou 

Podle mluvčího krajské záchranky Petra Janáčka je Honza zodpovědným kolegou a kamarádem, v osobním životě pak skvělým manželem a otcem šesti dětí. Nešťastná událost, ke které došlo v neděli 6. února 2022, však jemu i celé jeho rodině doslova převrátila život naruby. „Po ničivém požáru rodinného domu se všech osm členů domácnosti rázem ocitlo v situaci, kterou si dokáže představit asi jen málokdo z nás. Polovina domu je zničena požárem, druhá polovina vodou. Dům je neobyvatelný a čeká ho dlouhá a nákladná rekonstrukce. My všichni, kolegové i vedení Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina, jsme se rozhodli Honzu postavit zpátky na nohy a pomoci mu překlenout období, které bude nejen psychicky, ale především finančně velmi náročné," sdělil k pomoci kolegovi Petr Janáček. 

Ve spolupráci s Asociací zdravotnických záchranných služeb ČR a Nadačním fondem Kryštůfek byla zřízena veřejná sbírka, do které se může zapojit každý z vás, kdo by rád pomohl. Sbírka potrvá až od 1. 3. do 31. 5. 2022.

Dům po požáru, ve kterém bydlí Honza se svou početnou rodinou 
Jak Honzovi pomoci?
Přispět můžete libovolnou částkou na sbírkový účet Nadačního fondu Kryštůfek: 2601650761/2010 Fio banka a.s., platbu identifikujte textem ve zprávě: „ZZS VYSOCINA“. „Za pomoc našemu kolegovi vám všichni moc děkujeme!" vzkazuje mluvčí ZZS KV Petr Janáček. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ZZS Kraje Vysočina

Štítky požár, dům, pomoc, sbírka, záchranář, Honza, kolega, Zdravotnická záchranná služba Kraje Vysočina, rodina, Humpolec, Fio banka, Česko, Pelhřimov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Když se karta obrátí. Záchranáři v kraji chtějí pomoct kolegovi Honzovi, tátovi šesti dětí, kterému vyhořel dům  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.