Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Ministryně obrany Černochová navštíví generální štáb, Zeman zavolá do misí

Nová ministryně obrany Jana Černochová (ODS) dnes navštíví generální štáb české armády. Jednat bude s náčelníkem generálního štábu Alešem Opatou i dalšími představiteli české armády. Novou ministryni seznámí se strukturou armády, s jejími úkoly i dalšími plány.

Mluvit tak budou například o klíčových modernizačních projektech české armády. Mezi nejzásadnější patří nákup 210 pásových bojových vozidel pěchoty. Tendr se předchozímu vedení ministerstva obrany nepodařilo dokončit a projekt byl pozastaven. Na Černochové bude rozhodnout o jeho dalším osudu.

Armádu, která se stále vzpamatovává z podfinancování z minulosti, čekají i další modernizační nákupy. Příští rok by mohla být vyhlášena zakázka na lehká útočná vozidla, taktický bezpilotní prostředek nebo munici pro nová děla. Ministerstvo a armáda se také v blízké budoucnosti bude muset zabývat budoucností stíhacích letadel nebo tanků.

Ještě před návštěvou generálního štábu se Černochová společně s Opatou zúčastní tradičního vánočního telefonátu prezidenta Miloše Zemana vojákům do zahraničních misí. Čeští vojáci v současné době působí v Mali, v Pobaltí, na Balkáně nebo na Sinaji.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook.com/Jana Černochová

Štítky ČR, armáda, Černochová, generální štáb, Jana Černochová, Armáda České republiky, Miloš Zeman, ODS, Ministerstvo obrany České republiky, Mali, Balkán, Baltské státy, ministr obrany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ministryně obrany Černochová navštíví generální štáb, Zeman zavolá do misí  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.