Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Slovenská prezidentka Čaputová se v nemocnici setkala se Zemanem

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová dnes v Ústřední vojenské nemocnici (ÚVN) navštívila prezidenta Miloše Zemana. Hovořila s ním půl hodiny. Z nemocnice Čaputová odjela do Senátu, odpoledne ji také čeká uctění památky výročí revoluce z roku 1989 u památníku na Národní třídě. Návštěvu v nemocnici umožnilo pondělní přeložení prezidenta na lůžko dlouhodobé péče.

Čaputová do ÚVN dorazila kolem 12:15, přivítal ji podle zpravodaje ředitel hradního protokolu Vladimír Kruliš. Do Prahy přiletěla, na letišti ji uvítal s kyticí předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS).

Kytici jí podle fotografií, které zveřejnil prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček, předal i Zeman. Stejně jako v pondělí premiéra Andreje Babiše slovenskou prezidentku přijal v křesle. Čaputová mu podle člena slovenské delegace přinesla med a balík čajů.

Podle mluvčí nemocnice Jitky Zinke musí i Čaputová dodržet stanovená pravidla pro návštěvu pacientů umístněných na lůžku dlouhodobé péče. Na pokoji u Zemana tak mohla zůstat maximálně půl hodiny, musela mít zakrytá ústa a nos a prokázat se očkováním, testem nebo proděláním nemoci covid-19. Zinke novinářům řekla, že vše kontroluje na místě personál nemocnice. Poznamenala, že termín návštěv je vhodné konzultovat předem a je vhodné počet návštěv uzpůsobit tak, aby pacienta neunavily. V jeden okamžik mohou přijít maximálně dvě osoby. V pondělí již Zemana navštívil Babiš, ve středu přijme předsedu ODS a kandidáta na premiéra Petra Fialu.

Zeman je hospitalizován od 10. října. Čaputová mu v dopise v polovině října popřála hodně zdraví a sil a rychlé uzdravení. V další korespondenci 28. října poblahopřála prezidentovi ke státnímu svátku. Podle webu slovenské prezidentky Zeman sám v dopise Čaputovou informoval o zlepšení svého zdravotního stavu a o tom, že může přijímat návštěvy.

Z nemocnice Čaputová odjela do Senátu, kde ji Vystrčil vyznamená Stříbrnou medailí předsedy Senátu. Slovenská prezidentka se setká i s novou předsedkyní Poslanecké sněmovny Markétou Pekarovou Adamovou. V Senátu čeká Čaputovou také diskuse se studenty. Posléze položí kytici u památníku na Národní třídě, kde uctí nadcházející výročí sametové revoluce.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook.com/Miloš Zeman

Štítky ČR, Slovensko, Zeman, Čaputová, Zuzana Čaputová, nemocnice, Miloš Zeman, Ústřední vojenská nemocnice, návštěva, Senát Parlamentu ČR, Národní třída, Miloš Vystrčil, ODS, Andrej Babiš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovenská prezidentka Čaputová se v nemocnici setkala se Zemanem  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.