Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Soud se začne zabývat žalobou Hamáčka na Seznam Zprávy kvůli Vrběticím

Obvodní soud pro Prahu 5 se dnes začne zabývat žalobou Jana Hamáčka (ČSSD) na web Seznam Zprávy. Končící ministr vnitra požaduje deset milionů korun za to, že web v květnu uvedl, že Hamáček na interní schůzce hovořil o úmyslu "vyměnit mezinárodní skandál" kolem explozí ve Vrběticích na Zlínsku za dodávky vakcíny proti covidu-19 Sputnik V. Hamáček tvrzení odmítá.

Vrbětice zasáhly v roce 2014 dvě exploze. Při výbuchu prvního ze skladů v říjnu 2014 zemřeli dva lidé, druhý sklad explodoval v prosinci téhož roku. Letos v dubnu premiér Andrej Babiš (ANO) oznámil, že české orgány činné v trestním řízení podezírají pracovníky ruské vojenské zpravodajské služby, že v muničních skladech na Zlínsku umístili nástražné zařízení, které iniciovalo explozi. Rusko obvinění odmítlo, případ vyvolal diplomatickou roztržku.

Server Seznam Zprávy následně uvedl, že Hamáček chtěl odcestovat v dubnu do Moskvy, aby tam získal vakcíny proti covidu-19 výměnou za informace o vyšetřování výbuchu muničních skladů. Cestu později zrušil. Hamáček tvrzení serveru ostře odmítá, v minulosti uvedl, že v případě úspěchu věnuje vysouzené peníze nadaci policistů a hasičů. Šéfredaktor webu Jiří Kubík už dříve prohlásil, že jsou Seznam Zprávy připraveny pravdivost svých zjištění u soudu prokázat.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ČSSD

Štítky ČR, soud, média, Hamáček, Vrbětice, Jan Hamáček, Seznam Zprávy, Zlínský kraj, ČSSD, Praha, Sputnik V, Andrej Babiš, ANO 2011, Rusko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Soud se začne zabývat žalobou Hamáčka na Seznam Zprávy kvůli Vrběticím  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.