Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Game is over, napsal sokolovský primář Straka o stavu prezidenta. Slyšel nadávky, ale i pochvaly

Hodně činný je na sociálních sítích primář sokolovské nemocnice Martin Straka. Ten v době covidové krize silně kritizoval vládu Andreje Babiše. V minulých dnech zase na twitter napsal ne úplně citlivý tweet směrem k prezidentu Zemanovi. Pro server CNN Prima News pak uvedl, že nikoho nejmenoval.

„Je to nepodložené, ale prý game is over. No jo no, o poch*ané mrtvole není co psát, tak hájí jinou bezpáteřní kurvu,“ napsal Martin Straka na twitteru. 

Strakovi vadí, že se o prezidentově stavu nemluví pravdivě. „To bylo spíš symbolicky, nemělo to tak vyznít. On nezvládne svou funkci, nechápu, proč nezakročí rodina,“ řekl Straka CNN Prima NEWS. Podle něj prý také Zemana nikde nejmenoval. „Jisté je, že není a již nebude schopen vykonávat svou ústavní funkci. Musí být odvolán," dodal lékař na twitteru.

Tweety vzbudily celou řadu komentářů, překvapivě jich byla většina souhlasných a vyjadřujících podporu primáři. „Ať je to jak chce, tak žasnu nás některými komentáři. Přát smrt?“ divil se například Vlasta Roflík. Akce Straky následuje reakce anonymů, kteří primáře uráží ve zprávách a emailech. Jeden takový lékař zveřejnil. „Jste obyčejná lidská hyena!! Nechápu, jak může takové hovado a ubožák jako jste vy, vůbec pracovat v nemocnici," píše například člověk, který se podepsal jako Pavel Dvořák.

Na Straku se zlobil i biolog a kněz Marek Orko Vácha. „Lékař je podobně jako politik nebo právník v hledáčku veřejnosti a nemůže si toto dovolit. Můžeme to říkat z pozice etiky, ale není to trestný čin, ale toto by si lékař dovolit neměl z té pozice, že má nějaké pacienty a pacienti budou takové věci číst,“ uvedl.

Podle České lékařské komory za podobné výroky není možné lékaře potrestat. „Samozřejmě bychom řešili případ porušení lékařského tajemství, kdyby k němu došlo. Ale lékařským tajemstvím jsou vázáni pouze ošetřující lékaři, ti, kteří znají zdravotní stav pacienta a mají přístup do zdravotní dokumentace,“ uvedl šéf komory Milan Kubek.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook/Martin Straka

Štítky primář, straka, Twitter, prezident, výroky, Martin Straka, Miloš Zeman, lékař, Andrej Babiš, CNN Prima News, Nemocnice Sokolov, pacient, Pavel Dvořák, Marek Vácha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Game is over, napsal sokolovský primář Straka o stavu prezidenta. Slyšel nadávky, ale i pochvaly  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.