Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Nejlepší vyjednávači z celého světa se sešli v Curychu. Česko zastupuje zkušený Radim Pařík

Své zastoupení má Česká republika na N-Conference ve švýcarském Curych. Na dvoudenní každoroční konferenci se setkávají světové špičky v oboru vyjednávání. Profesionální vyjednavači policie, FBI, CIA, ale i účastníci složitých politických a mírových jednání zde navzájem budou sdílet nabyté zkušenosti s cílem posouvat a rozvíjet vyjednávací strategie a taktiky. Z České republiky se konference a jejích panelových diskusí zúčastní Radim Pařík, profesionální strategický vyjednavač a člen prestižního světového klubu vyjednavačů.

Tématem letošní konference je takzvaná „slepá ulička“, tedy taktika, kterou vyjednavači používají ve chvíli, kdy již došlo k výměně všech informací a byly prozkoumány všechny možnosti, přesto protistrana nespolupracuje. „Slepá ulička je jednou z nejtěžších fází vyjednávání. Proto spolu s ostatními kolegy, politiky, policejními vyjednavači nebo odborníky FBI vyvíjíme způsoby, jak se ze slepé uličky dostat,“ vysvětluje Radim Pařík

Mezi pozvanými hosty a řečníky jsou například bývalý německý kancléř Gerhard Schröder, bývalá špičková tenistka a vítězka grandslamových turnajů Martina Hingisová nebo bývalý ministr zahraničí Spojených států John Kerry. Každoročně se na konferenci sejde více než 200 účastníků.

„Policejní vyjednavači jsou při každém vyjednávání ve slepé uličce. Dál už to nejde, protože další krok by znamenal ultimátní cenu - smrt. V krizovém vyjednávání, v byznysu nebo v politice, také býváme ve slepé uličce. Nehýbeme se z místa a nedohoda není alternativou. Umět najít cestu ze slepé uličky je vysoká škola vyjednávání. Musíte být kreativní, empatičtí, důslední a protistrana musí vědět, že nedohoda je dražší než dohoda. Typickým příkladem slepé uličky byl Brexit nebo vyjednávání Evropské unie o vakcínách. Slepá ulička je typ vyjednávání, na který se soustředíme při práci pro klienty v byznysu a v politice. Řešíme krize,” dodává Pařík.

Právě Radim Pařík za svůj život úspěšně vyjednal již více než dva tisíce smluv za desítky miliard korun. Absolvoval výcvik vyjednávání podle modelu americké FBI a program vyjednávání na Harvardu a přednáší vyjednávání na vysokých školách v ČR a na Univerzitě St. Gallen ve Švýcarsku.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky vyjednávání, Curych, Radim Pařík, Česko, konference, FBI, Central Intelligence Agency, Evropská unie, Gerhard Schröder, Martina Hingisová, John Kerry, brexit

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejlepší vyjednávači z celého světa se sešli v Curychu. Česko zastupuje zkušený Radim Pařík  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.