Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Stydím se, říká český sponzor Rangers

Utkání mezi pražskou Spartou a Rangers sledoval na stadionu také Radek Grill, jehož značka pneumatik Tomket je sponzorem skotského týmu. Jihočeský podnikatel ocenil atmosféru, zároveň Budějcké Drbně popsal zkušenost, kterou prožil po konci zápasu.

Radka Grilla si na stadion pozvali zástupci skotského mistra. Značka pneumatik Tomket je totiž partnerem Rangers FC, díky čemuž nosí hráči logo Tomket Tires na rukávu. Podnikatel pro Budějckou Drbnu reagoval na diskusi o rasismu, která se od utkání Evropské ligy řeší ve spojitosti s finským hráčem Glenem Kamarou.

„Bohužel to musím potvrdit. Když jsme odcházeli ze stadionu, potkali jsme maminku, která svým dětem řeka: To je dobře, že toho opičáka vyloučili. To je to, co na to můžu říct,“ reagoval Radek Grill

„Byl jsem tam u toho s manželkou, která se nenarodila v Čechách, a neměl jsem sílu to komentovat. Stydím se za to, že jsem Čech. Stydím se, je to strašně smutné,“ sdělil Grill. 

Proti bučení fanoušků podle svých slov nic nemá. „Kamara tu kartu dostat měl, to bučení vůbec nekomentuju,“ přidal podnikatel. 

„Atmosféra byla díky dětem skvělá“

Ten si podle svých slov zápas užil. „Po fotbalové stránce to byl hezký zápas. Se zástupci klubu jsme se bavili hlavně o fotbale. Mimochodem si moc pochvalovali přijetí ze strany Sparty, byli moc spokojeni. Sparta byla jistě dobrým hostitelem. Skvělá byla i atmosféra díky dětem na stadionu,“ zhodnotil zápas, který vyhráli domácí 1:0.

K reakcím, které doprovází zápas mezi Spartou a Rangers, se dnes pražský klub vyjádřil. Odmítá v něm urážení dětí a děkuje za férový sportovní souboj. To podpořil i Jaroslav tvrdík, předseda predstavenstva SK Slavia Praha. 

Značka Tomket má v posledních letech ve Velké Británii stále větší jméno. Souvisí s tím i marketingové aktivity spojené právě s fotbalem. „Jsme za spolupráci s Rangers FC moc vděční. I díky tomu se pro nás tento trh stal tím nejlepším ze všech, prodáváme ve Skotsku, Anglii i Irsku. Otevírá nám to dveře do dalších zemí a klienti se jen hrnou,“ zmínil Grill.

ČTĚTE TAKÉ: Britská média píší o bučících dětech na Spartě a odvolávají se na rasismus

V loňské sezoně logo jihočeské firmy svítilo při utkáních Premier League na celkem čtyřech stadionech. Spolupráce pokračuje i nyní, před nedávnem značka oznámila například partnerství s Newcastlem United. Podporuje také italskou Fiorentinu. Kromě značky Tomket, pro kterou vyrábí čínská firma Linglong, vybudoval jihočeský podnikatel Radek Grill také e-shop s pneumatikami Nejlevnějšípneu.cz, který vznikl v roce 2003. 


Poznámka: Redakce na žádost Radka Grilla upravila titulek po agresivních a vulgárních reakcích.

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Rangers FC

Štítky TOMKET, sparta, rangers, fotbal, Rangers FC, AC Sparta Praha, pneumatika, Drbna.cz, Glen Kamara, Evropská liga UEFA, Premier League, Newcastle United FC

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stydím se, říká český sponzor Rangers  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.