Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Sázka na levné energie od SPP nám vyšla

PR článek

S manželkou bydlíme v rodinném domě na jihu Moravy. Je to sice asi nejteplejší část republiky, přesto i tady umí zima občas překvapit. Ani tak nás ale vyúčtování energií nezaskočí. Před pěti lety jsme přešli od původního dodavatele energií s plynem i elektřinou k SPP, a to byla skvělá volba. Po celkovém vyúčtování nám vždycky vracejí přeplatek kolem čtyř tisíc korun, zatímco některým sousedům se přeplatek od jiných společností vrátí jen vyjímečně. Na zálohách přitom platíme méně než oni. A také méně, než jsme platili dřívějšímu dodavateli.

Podobných děkovných vyjádření od spokojených zákazníků evidují pracovníci zákaznického centra dodavatele zemního plynu a elektřiny, společnosti SPP, velké množství.

Počtem svých 1,3 milionu zákazníků se totiž SPP řadí ke středně velkým dodavatelům energií, kteří se v poslední době zamlouvají českým zákazníkům nejvíc. Výhodou je stabilní široké zázemí velké firmy, která se o svoje zákazníky dokáže postarat, a současně dostatečná pružnost vyhovět individuálním nastavením podle potřeb.

Po pomalejším rozjezdu si v posledních třech čtyřech letech také lidé v Česku uvědomili, že změna dodavatele jim může ušetřit ročně tisíce korun a hlavně že nejde o nic složitého,“ říká generální ředitel tuzemského zastoupení SPP Juraj Ondris.

Změna dodavatele energií není žádná věda

Na počátku je důležité si důkladně prostudovat stávající smlouvu s dodavatelem energií a ověřit si nastavené podmínky. Jedině tak se lze vyhnout například případnému penále při předčasném ukončení smlouvy.

Potom už stačí najít na webu nezávislou kalkulačku úspor a zadat vlastní údaje o spotřebě z posledního vyúčtování. Obrátit se ale můžete i na některého z osvědčených dodavatelů na tuzemském trhu.

S našimi odborníky z poradenského centra můžete komunikovat e-mailem nebo telefonicky a rádi vám zpracují zadaná data. Nemusíte mít přitom strach, že využijí situace. Tuto službu poskytujeme nezávazně a nikdo vás nebude nutit k přestupu,“ popisuje na příkladu praxe jednání SPP s klienty Juraj Ondris a doporučuje: „Při porovnávání se dívejte nejen na kalkulaci za MWh, ale i na měsíční poplatek.

Pokud výsledek potvrdí, že přechod k novému dodavateli se vám opravdu vyplatí, pak máte vlastně hotovo. Změna dodavatele plynu nebo elektřiny není nijak zpoplatněna, přepis energií a vše, co je s tím spojeno, vyřídí váš nově zvolený dodavatel energií.

A možná pak za rok budete i vy podepsáni pod podobným děkovným dopisem adresovaným právě SPP:

Prodloužit si smlouvu na plyn jsme stihli ještě teď, kdy jsou podmínky pořád relativně výhodné, takže do konce do konce roku 2023 máme jistou skvělou cenu. Nebyly to pro nás žádné starosti navíc.  Domluvili jsme se po telefonu a pak nám poslali smlouvu, kterou jsme si v klidu přečetli a podepsali. Vše šlape jako na drátkách. Nemuseli jsme do zákaznického centra volat ani tehdy, když jsme měnili bankovní účet. Mají svůj webový portál, takže stačily tři minuty doma od počítače a bylo vyřízeno. Za nás je SPP sázka na jistotu.

Ohodnoť článek

Štítky levné energie, SSP, energetika, energie, elektřina, Morava, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sázka na levné energie od SPP nám vyšla  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.