Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Prázdniny skončily a děti opět chodí do školy! Jak je vybavit a neutratit přitom majlant?

PR článek

Uteklo to, co? Prázdniny jsou za námi a žáci a studenti již zahájili nový školní rok. Děti, ale asi i většinu rodičů pokaždé možná maličko děsí přípravy na školní povinnosti.

Vezměte do ruky tužku a papír a pište!

U každého nového školního roku je důležitá příprava. A to nejen psychicky, ale také co se týče pomůcek, sešitů a dalších nezbytností, které malí i velcí školáci potřebují.

Na školní rok je připraven i Kaufland, který s předstihem zaplnil regály pomůckami pro nejmenší i starší děti školou povinné. Vezměte si proto do ruky tužku a papír, prohlédněte si aktuální leták a sepište si, co všechno vaše dětičky potřebují.

Prvňáčci mají nejdelší seznam

Nástup do první třídy s sebou nese nejen nadšení z něčeho nového, ale také rozpaky z neznámého. Rozporuplné pocity prožívají děti i jejich rodiče. Seznam potřeb pro prvňáčky bývá nejdelší a rodiče se často děsí, že bude i finančně nejnákladnější.

Není to jen pohodlná aktovka, vybavený penál nebo box na svačinu od maminky, co spadá mezi důležité věci, které nejmenší školáčci potřebují. Ocení především desky na sešity i učebnice, stejně tak jako desky na písmenka a číslice, pastelky, fixy i kufřík na výtvarnou výchovu.

Neostýchejte si napsat seznam a postupně z něho odškrtávat. Budete mít přehled, co už váš statečný prvňáček má a co naopak ještě potřebuje, aby byl jeho školní start co možná nejjednodušší.

Nejnákladnější položka? Školní sešity

Rodiče dětí školou povinných nám dají za pravdu, že jednou z největších položek jsou školní sešity. Pohlídejte si akce a nakupte je za nejvýhodnější cenu. Kdo si totiž nedá pozor a akce promešká, tomu se nákup sešitů může nepěkně prodražit.

V obchodech pořídíte sešity různých formátů se slevou až 40 % a ušetřit tak můžete pěkné peníze. Ne nadarmo se říká „korunka ke korunce“ a díky aktuálním slevám, vás sešity pro malé i velké školáky vyjdou podstatně levněji. Nakoupit si je můžete i do zásoby, sešity se totiž hodí po celý školní rok.

Myslete na pomůcky i vybavení pokojíčku

Ruku v ruce společně se školním rokem přichází nejen povinnost vybavit dětem kufříky a aktovky, ale také jejich pokojíčky. Vhod tak přijdou praktické regály, které udrží v pokoji pořádek a nabídnou přehled mezi učebnicemi, sešity i hračkami.

A na co byste rozhodně neměli zapomenout? V repertoáru by vám neměl chybět vybavený penál plný ostrých tužek, propisek, pastelek i barevných fixů a u větších dětí ani pravítka a kružítka na rýsování. Obaly na sešity a učebnice sice starší děti podceňují, rodiče ale mají lepší pocit, když jejich děti nechodí do školy s výbavou nevzhledného salátového vydání.

Kromě zásoby sešitů s linkami, bez linek nebo takzvaných čtverečkových sešitů se bude hodit pytlík na tělocvik, box na svačinu a plný výtvarný kufřík – tady nesmí chybět vodovky, temperové barvy, štětce různých velikostí, voskovky ani modelína.

Aktovka nebo batoh?

Nakoupit dětem pomůcky je jedna věc. Ale kam s nimi? Nezbytným vybavením každého dítěte, které chodí do školy, je aktovka nebo batoh.

Pro prvňáčky je praktičtější aktovka, ve které se snáze orientuje. Starší děti dají přednost batohu. Jak vybrat batoh nebo aktovku? Důležité je pohodlí pro dítě a také dostatek úložného prostoru.

Nyní už máte k dispozici všechny potřebné informace a školní rok může tím pádem klidně začít.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky školní pomůcky, školní batoh, potřeby do školy, aktovka, poznámkový blok, školní rok, batoh, Kaufland

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prázdniny skončily a děti opět chodí do školy! Jak je vybavit a neutratit přitom majlant?  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.