Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Policie v kauze ovlivňování fotbalových výsledků stíhá i Slavoj Vyšehrad

V kauze ovlivňování výsledků zápasů druhé a třetí fotbalové ligy a zpronevěry peněz Plzeňského krajského fotbalového svazu policie nově obvinila i fotbalový klub Slavoj Vyšehrad. Uvedla to dnes Česká televize. V případu čelí stíhání více než dvě desítky lidí včetně bývalého místopředsedy Fotbalové asociace (FAČR) Romana Berbra.

Kauzu údajného ovlivňování utkání prostřednictvím rozhodčích rozpoutal loni v polovině října policejní zásah na několika místech včetně pražského sídla FAČR. Nejvýše postaveným v aféře je právě Berbr, který už nefiguruje v žádné z fotbalových funkcí. V polovině ledna byl stejně jako někdejší sportovní ředitel Vyšehradu Roman Rogoz propuštěn z vazby. Ve vazební cele předtím skončili proto, aby nemohli ovlivňovat svědky.

Kriminalisté tvrdí, že ovlivňování výsledků řídila organizovaná zločinecká skupina. Podle médií mělo jít hlavně o utkání Vyšehradu, který v sezoně 2018/19 postoupil ze třetí ligy do druhé. Zápasy měly být ovlivňovány i za účelem sázek.

Berbr čelí také podezření ze zpronevěry. Podle dřívějších informací vyšetřovatelů Národní centrály proti organizovanému zločinu s dalšími lidmi zpronevěřili 850 tisíc korun z Plzeňského krajského fotbalového svazu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Slavoj Vyšehrad

Štítky Sport, fotbal, kriminalita, korupce, FC Slavoj Vyšehrad, Roman Berbr, Fotbalová asociace České republiky, Česká televize, policie, Vyšehrad, Roman Rogoz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie v kauze ovlivňování fotbalových výsledků stíhá i Slavoj Vyšehrad  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.