Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Olomoucká Drbna má nového šéfredaktora. Michal Šverdík těží z dlouholetých novinářských zkušeností

Nezávislé zpravodajství, rozhovory se zajímavými lidmi, kvalitní publicistika. Olomoucká Drbna má nového šéfredaktora, stal se jím Michal Šverdík. Novinář s pětadvacetiletou praxí má v plánu poskytovat nezaujatý regionální zpravodajský servis, představit nové rubriky a zapojit čtenáře do výběru témat.

Michal Šverdík není v oboru žádným elévem. Se žurnalistikou začínal už počátkem devadesátých let, v roce 2020 byl dokonce nominován na Novinářskou cenu v kategorii regionální žurnalistiky za sérii článků o přešlapech stavebního úřadu v Prostějově. Do Drbny přechází po necelém čtvrtstoletí stráveném v Mladé frontě DNES. „Na práci v Olomoucké Drbně se těším. Projekt zpravodajského portálu pro Olomoucký kraj mě velmi oslovuje,” uvedl Šverdík.

Příchod zkušeného novináře vítá i redakční šéf sítě Drben Michael Daněk„Jsem nesmírně rád, že se nám podařilo doplnit tým o velmi schopného šéfredaktora. Jeho příchod je jednoznačně krokem, který posune Olomouckou Drbnu vpřed,” zhodnotil Daněk. 

Nezávislý mediální projekt

Vydavatelem Olomoucké Drbny je společnost Trima News s.r.o., jež provozuje všechny regionální mutace sítě Drben a centrální Drbnu.cz. Olomouckou Drbnu mohou fanoušci sledovat také na originální facebookové stránce.

Nový šéfredaktor Olomoucké Drbny si pochvaluje základy, na kterých je Drbna postavena. „Jde o projekt, který není spojený s žádným velkým podnikatelským impériem a zároveň má nastavena přesná transparentní pravidla pro komerční a politickou reklamu,” prohlásil Šverdík.

Ve své nové roli se bude snažit hlavně o poskytování kvalitního a nezaujatého zpravodajství z regionu. „Budeme přinášet nejdůležitější zprávy a zajímavosti. Chceme se také věnovat problémům běžných lidí a bojovat proti zneužití moci a byrokracie všeho druhu,” slíbil nový šéfredaktor.

Zapojení čtenářů

Čtenáři se podle Šverdíka mohou těšit na publicistické texty, příběhy, rozhovory a pokračování osvědčených rubrik. „Seriál (Ne)obyčejní bude každý měsíc přinášet povídání se zajímavým člověkem, který žije v Olomouckém kraji. V Politické koridě se zase zeptáme politiků na nějaký současný palčivý problém města nebo kraje,” popisuje Šverdík. „Další rubriky připravujeme a postupně je budeme startovat,” dodává.

Jedním z hlavních cílů, které si nový šéfredaktor klade, je větší zapojení čtenářů do výběru témat ke zpracování. „Žádný problém pro nás apriori není nicotný, žádné téma nezajímavé,” uvedl Šverdík. „Chceme spolupracovat se čtenáři, budeme rádi, když se na nás budou obracet se svými problémy a dávat nám tipy na to, co by si rádi v Olomoucké Drbně přečetli,” uzavřel šéfredaktor.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky olomoucká drbna, šéfredaktor, Michal Šverdík, trima news, Drbna.cz, projekt, Olomoucký kraj, Prostějov, Novinářská cena, Mladá fronta DNES

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomoucká Drbna má nového šéfredaktora. Michal Šverdík těží z dlouholetých novinářských zkušeností  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.