Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Při vytápění můžete vsadit i na pohodlí a přitom ušetřit

PR článek

Už dávno jsou pryč časy, kdy bylo nutné volit mezi komfortem (a tedy topením na elektřinu či plyn) nebo nízkou cenou (a vytápěním prostřednictvím dřeva či uhlí). Stačí vsadit na moderní technologie a nízká cena může jít s bezproblémovým a časově nenáročným pohodlím ruku v ruce.

Naším tipem je biomasa v podobě lisovaných pelet a briket. Vyrábí se pouze z dřevní štěpky, nic jiného v ní zaručeně nenajdete. A pokud vás zajímá pelety cena, pak byste měli vědět, že oproti vytápění dřevem či plynem ušetříte klidně i polovinu nákladů. A to bez toho, aniž byste museli ke kotli vstávat například v noci.

Když si pořídíte automatické kotle na pelety, nemusíte se o teplo v domě starat téměř vůbec

Nabízí všechny výhody na jednom místě. Automatické kotle na pelety zvládají bez jakýchkoliv problémů vytvářet plnohodnotné teplo (hořet) v rámci několika dní, a to opravdu bez jakékoliv obsluhy. Není nutné se tedy obávat žádných nočních návštěv ve sklepě nebo nepříjemně prochladlých rán. 

Vše je skutečně jednoduché. Stačí jen naplnit zásobníky u kotlů správnou dávkou paliva a o zbytek se postará účinné ekvitermní řízení, probíhající na základě venkovní teploty (případně podle aktuální teploty v interiéru – záleží na vašich preferencích). Díky této moderní technologii bude vždy do kotle přiloženo optimální množství paliva. To vám nejenom ušetří značné náklady, ale díky nízkým emisím budete dbát také na péči o životní prostředí.

A teplota v místnostech? Ta bude stále taková, jakou jste na kotli nastavili. Od vás se očekává jediné – zaskočit 2-3x týdně do kotelny, jednoduše dosypáním doplnit palivo a zároveň odpopelnit kotel. Ovšem investujete-li navíc i do chytré dodatečné výbavy, můžete i tento špinavý úkon nechat zcela v její režii. Svůj automatický kotel tak můžete s trochou nadsázky obsluhovat i v obleku, a přesto nedojdete k žádné úhoně.

Romantický večer u krbu? Zvolte brikety

Co si představíme pod pojmem zámecká romantika? Kožešina na zemi? Křišťálové lustry nebo právě teplo sálajícího krbu? Díky modernímu topivu můžete mít všechno najednou. Do domácích krbů se totiž skvěle hodí brikety. Poskytnou vám totiž hned několik výhod najednou.

Jaký je rozdíl mezi peletami a briketami?

Jsou to takové větší sestřičky pelet, lisované z dlouho hořícího dřeva. Jednou přiložíte a po zbytek večera a noci se už vůbec o nic nestaráte. Můžete si užívat pohled do plamenů, příjemné teplo a jedinečnou atmosféru, kterou dokáže vykreslit jedině živý oheň.

Náš tip: Chcete při pořízení pelet a briket maximálně ušetřit? Nakupujte je mimo sezónu a nezapomeňte si k ruce vzít výhodné slevové kódy. Rozdíl v ceně může být opravdu značný – a to za trochu té námahy rozhodně stojí.

Ohodnoť článek

Štítky brikety, pelety, lustry, vytápění, waldera.cz, futuriko.cz, topení, peleta, dřevo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Domovník

S vidinou pohodlí jsme chtěli pelety koupit taky, ale představa tahání těžkých krabic byla hlavně na ženu až moc náročná. Místo toho jsme nakonec šli do elektřiny - konkrétně do podlahového a stropního vytápění od https://www.uhlikovefolie.cz/. Vhodnost s vámi zkonzultují oni - u nás chvíli trvalo dobrat se toho, jestli je to pro nás vhodné řešení, ale teď bychom neměnili.

Čtvrtek, 15. dubna 2021, 14:55Odpovědět

Při vytápění můžete vsadit i na pohodlí a přitom ušetřit  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.