Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Společnost EC Financial Services dál posiluje. Již pátý rok za sebou dosáhla významného zisku

PR článek

I přes všechny nástrahy roku 2020 poznamenaného pandemií viru Covid-19 upevnila společnost EC Financial Services své postavení na trhu zejména hotovostních nebankovních půjček. V uplynulém roce vykázala zisk ve výši 62 milionů korun (před zdaněním), což znamená kladný výsledek hospodaření již pátý rok po sobě. Obrat dosáhl 467 milionů korun a společnost poskytla celkem 21 524 úvěrů v objemu 468 milionů korun. Jedná se o předběžné, neauditované výsledky, které se však od skutečných nebudou výrazně lišit.

„Rok 2020 byl výrazně ovlivněn omezováním chodu ekonomiky i mobility obyvatel, zákonem byly stanovené odklady splátek. I přes tato omezení jsme dokázali reagovat na všechny změny, přizpůsobili jsme naše obchodní i interní procesy a i díky těmto krokům jsme splnili plánovanou ziskovost. Udrželi jsme stabilitu portfolia našich klientů, zaměstnanost a benefity včetně těch pro obchodní zástupce se naopak posílily. Bez žádostí o jakékoliv odklady jsme dostáli všem závazkům vůči dodavatelům či financujícím subjektům. Navzdory všem opatřením a zásahům do ekonomiky vnímáme výsledky jako velice úspěšné,“ uvedl předseda představenstva ECFS Miroslav Kučírek.

V roce 2020 obsluhovala společnost EC Financial Services více než 23 tisíc aktivních klientů, což znamená v meziročním srovnání mírný pokles. Souvisí to s doplacením úvěrů některých klientů anebo nemožnosti prokázat úvěruschopnost při posouzení nové žádosti o úvěr. „V souvislosti s ekonomickými restrikcemi procento zamítnutých žádostí z důvodu nedostatečné bonity žadatele stoupá, počet žádostí o půjčku je ovšem meziročně přibližně stejný. Nicméně z hlediska předběžné opatrnosti jsme náš scoringový model ještě zpřísnili. Zájem o naše produkty roste a je naší prioritou klienty pečlivě vybírat,“ dodal Miroslav Kučírek. Ke konci roku 2020 bylo žádostí o úvěr dokonce více než loni, což potvrzují hodnoty prvních měsíců roku 2021, který ukazuje zájem klientů o hotovostní nebankovní produkty.

Ohodnoť článek

Štítky EC Financial Services, finance, půjčka, EC Financial Services, a.s., úvěr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Společnost EC Financial Services dál posiluje. Již pátý rok za sebou dosáhla významného zisku  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.